Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

: Quina tarifa és millor?

Gastar més o menys en electricitat està en les nostres mans. Pertànyer al mercat regulat o al lliure, tenir una tarifa de discriminació horària o no contractar la potència adequada a les nostres necessitats són claus per a reduir la factura. T’ajudem a interpretar el rebut de la llum i t’expliquem quines són les millors alternatives del mercat

Quina tarifa és millor?

Per a estalviar, la clau està en una bona tarifa, que depèn de molts factors relacionats amb els hàbits de consum. L’ideal seria estudiar-les i revisar-les cada cert temps, encara que moltes vegades és complicat. Per a una estimació més específica es recomana fer servir el comparador independent de tarifes de la CNMC (www.comparador.cnmc.gob.es), que permet consultar les ofertes d’electricitat de totes les companyies, amb discriminació horària i sense, segons el codi postal, la potència i el consum anual.

A l’hora de mirar la millor tarifa, els experts recomanen estar atents si ofereix descomptes i on s’apliquen: en l’energia, en la potència o en el total. Es recomana ajustar la potència a les necessitats de la casa i buscar la tarifa que tingui l’energia més barata. Hem de tenir en compte que pocs descomptes duren per sempre i que, encara que ho facin, el preu es pot veure incrementat en un altre apartat de la factura (serveis addicionals com assegurances o inspeccions, potència, energia, quotes extra que estableix la comercialitzadora). Passa el mateix amb les promocions i els xecs regal. Moltes vegades és molt difícil conèixer la durada i les condicions d’aquests descomptes, o si s’apliquen a tota la factura o només a una partida. Per això és recomanable llegir molt bé la lletra petita dels contractes.

D’altra banda, les tarifes planes –pagar el mateix preu cada mes– també poden jugar una mala passada. Com apunten des d’associacions de consumidors, si la llum puja, la tarifa plana és un avantatge, però si baixa, perdrem diners. I això varia molt d’un any a un altre. En algunes d’aquestes tarifes, a més, l’últim mes de l’any regularitzen el consum i, si s’ha excedit el límit establert (kWh), cobren una penalització al consumidor. Moltes altres solen tenir permanència.

Quan busquem tarifes, el més recomanable és comprovar el preu exacte de la potència i l’energia (amb discriminació horària i sense) en cada tarifa i, a partir d’aquí, fer un càlcul aproximat del consum de casa nostra. Si acabem concloent que el mercat regulat surt més barat, només haurem de trucar a la companyia i demanar el canvi.

Quina és la millor opció?

Si triem una tarifa amb discriminació horària, hem de considerar que només pot començar a ser rendible si consumim almenys el 30% de la llum en les hores més barates, segons l’Associació de Consumidors d’Elèctriques. La rentadora, la nevera, la planxa, el robot de cuina i la vitroceràmica solen ser una gran part de la factura, per això caldrà adaptar els hàbits. Si s’arriba a aquest percentatge o se supera a la nit (hores vall), la discriminació horària pot ser una bona opció. Els experts calculen que l’estalvi anual en la factura pot ser de 50 euros.

Tanmateix, la majoria coincideixen que l’opció que pot encaixar en gairebé totes les cases espanyoles és la del mercat regulat, amb tarifa de discriminació horària. Cada companyia al mercat lliure té tot un ventall d’opcions, amb diferents potències, serveis i condicions. A la pàgina següent t’oferim una panoràmica del mercat elèctric a Espanya, amb algunes de les tarifes que ofereixen les companyies tradicionals, petites empreses i cooperatives i les seves característiques. Però convé que ens fixem bé en la lletra petita dels contractes per a evitar sorpreses.

Per a canviar de companyia, segons apunta la CNMC, el consumidor té dret a fer-ho gratuïtament (si no hi ha compromís de permanència) i és la nova comercialitzadora qui s’ha d’encarregar d’aquests tràmits en un termini de 21 dies.

Com se sol·licita el bo social

Les llars que tenen un nivell de renda anual determinat (depèn del nombre de membres), les famílies nombroses i els pensionistes que rebin la prestació mínima el poden sol·licitar. Això sí, sempre que estiguin al mercat regulat. Per a fer-ho, cal demanar l’imprès de sol·licitud a les comercialitzadores de referència –cadascuna té el seu–, omplir-lo i enviar-lo amb tota la documentació necessària: DNI del titular, DNI dels menors de més de 14 anys, certificat d’empadronament, llibre de família, títol de família nombrosa, certificat de pensió mínima i certificat dels serveis socials quan s’apliquin situacions especials. Si s’aprova el bo social, es pot gaudir d’un 25% o un 40% de descompte sobre la factura mensual.

Més informació: www.bonosocial.gob.es

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions