Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Prova pràctica: les noves versions dels navegadors més utilitzats : Els navegadors un per un

Els navegadors un per un

Google Chrome 9

/imgs/20120101/internet4.jpg
Chrome va néixer amb molt poques funcionalitats, però ha resultat ser el navegador més ràpid gràcies a l’ús d’un nou motor per a l’execució de les funcions i per la renderització de les pàgines web. A més, és el navegador que s’actualitza amb més freqüència.

La nova versió operativa comporta alguns afegits importants, com un lector de documents PDF, la possibilitat de sincronitzar els llocs favorits entre els navegadors de l’usuari instal.lats en diferents dispositius, l’administració de marcadors i un gestor de miniaplicacions. Chrome inclou, a més, una tecnologia d’acceleració per maquinari de les imatges, que aprofita la capacitat de l’ordinador per a mostrar-les més de pressa. I és l’únic navegador que ve amb Adobe Flash integrat, per la qual cosa no necessita la instal.lació d’un connector i s’actualitza de manera automàtica. Un altre dels avantatges són les actualitzacions automàtiques i d’alta freqüència del navegador, sense intervenció de l’usuari i sense que aquest sigui conscient que el navegador s’ha actualitzat, gràcies a les quals es corregeixen totes les vulnerabilitats susceptibles de ser explotades per pàgines web amb programari maliciós.

Renderització i velocitat de pàgines web. Amb la versió 9, Google Chrome es manté com el navegador més veloç gràcies a l’ús del motor Javascript V8. D’altra banda, la càrrega de la pàgina principal d’EROSKI CONSUMER s’ha fet en només tres segons.

Seguretat i privadesa. Cada pestanya s’executa de forma separada, per això si sorgeix algun problema en l’execució d’una pàgina aquesta s’interromp sense interferir en les altres. Aquest avantatge també és positiu en l’execució d’una pàgina web maliciosa, ja que es pot aïllar de la resta de pestanyes obertes.

Firefox 3.6

/imgs/20120101/internet3.jpg
Firefox s’ha convertit els últims anys en la gran amenaça per a Internet Explorer. No obstant això, el seu desenvolupament i ritme d’actualitzacions ha estat inferior al de Google Chrome, la gran revelació del sector. Respecte de la versió 3, ha millorat molts dels aspectes més deficients, com la gestió de certificats digitals o la incorporació del mode de navegació privat, fins llavors disponible només per a Internet Explorer. Renderització i velocitat de pàgines web. En el test SunSpider 0.9.1 ha quedat per darrere de Google Chrome, amb un resultat mitjà de 875 ms. A més, la prova pràctica de càrrega de la pàgina inicial d’EROSKI CONSUMER l’ha fet en quatre segons, un més que el navegador de Google.

Seguretat i privadesa. Disposa d’actualitzacions automàtiques per a superar problemes de seguretat, igual com de protecció contra programari maliciós i contra els intents de pesca (phishing). En la barra de navegació disposa d’un apartat per a identificar de forma més visual el moment en què s’accedeix a un lloc reconegut de comerç electrònic o banca electrònica amb certificat digital vàlid. Disposa d’un mode de navegació privada que no deixa rastres en l’ordinador de les pàgines per on s’ha navegat, cosa que en fa recomanable l’ús quan s’accedeixi a llocs personals, com ara comptes de correu electrònic, banca en línia o xarxes socials des d’ordinadors aliens al de l’usuari.

Internet Explorer 8

/imgs/20120101/internet2.jpg
Aquest navegador és el més antic de tots, encara que es manté actualitzat en relació amb les vulnerabilitats de seguretat i el rendiment general del sistema.

Renderització i velocitat de pàgines web. En el test SunSpider 0.9.1, aquest navegador ha obtingut la pitjor puntuació mitjana, 4205 ms, mentre que ha trigat 11 segons a carregar la pàgina principal d’EROSKI CONSUMER en la prova pràctica de càrrega.

Seguretat i privadesa. Incorpora diverses característiques que afegeixen protecció davant del programari malintencionat i la suplantació d’identitat mitjançant phishing. Conté un filtre denominat SmartScreen que alerta amb una pantalla d’avís en el cas que la pàgina web que es visiti vulgui instal.lar codi de forma inadvertida en l’ordinador de l’usuari. Si una pàgina web no és considerada segura, el navegador alerta de forma automàtica sempre que l’usuari tingui activat aquest filtre. Pel que fa a la privadesa, disposa d’una opció per al control parental.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions