Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

: Les millors apps de videotrucada, d’una en una

Ni a les empreses ni a l’escola era una tecnologia d’ús generalitzat. No hi havia res que evités un llarg viatge per a fer una reunió o per a veure la família. Amb la pandèmia ens hem vist obligats a conviure amb les videotrucades diàriament i a utilitzar-les per a parlar amb els cosins, per a reunir-nos amb els companys, per a atendre proveïdors o per a assistir a classe. Aquí n’hem provat 10. Aquest és el nostre escrutini.

Les millors apps de videotrucada, d’una en una

Les més “professionals”

GOTOMEETING

Parteix de l’ecosistema d’aplicacions per a treballar a distància de la marca LogMeIn, molt enfocat a empreses i a oferir tots els serveis necessaris per a traslladar el lloc de treball al núvol.

 • Algunes utilitats. Té capacitat per a reunions de fins a 3.000 persones, i disposa de funcions exclusives com la transcripció de l’àudio de les trobades, el fet que diversos usuaris comparteixin la pantalla al mateix temps, prendre notes en les sessions o descarregar les diapositives en PDF.
 • El millor. És de les més professionals. Té funcions exclusives, com la possibilitat de notes, la de descarregar diapositives en PDF o la transcripció.
 • El pitjor. No hi ha versió gratuïta. Per a aconseguir el paquet més complet (Enterprise) només és per mitjà de pressupost, no té un preu fix.

CISCO WEBEX

Una de les clàssiques i més professionals. Fa uns anys va passar a formar part de Cisco, un gegant de les telecomunicacions.

 • Algunes utilitats. Es pot provar gratis amb un bon nombre de funcions, però en el format de pagament té algunes exclusives com la possibilitat d’integrar-ho com un canal d’atenció al client en una pàgina web, a més d’oferir espai d’emmagatzematge al núvol per a enregistraments i arxius.
 • El millor. Amb la versió gratuïta podem fer reunions de fins a 100 persones, limitades a 50 minuts.
 • El pitjor. La majoria de les funcions més interessants, com la integració amb altres aplicacions, l’administració d’usuaris o la possibilitat de gravar les reunions, són de pagament.

TEAMS

La solució de Microsoft, amb tot el que això significa d’acolliment. Teams no és només un servei de videotrucades, sinó una plataforma completa de treball a distància, amb nombroses funcions afegides.

 • Algunes utilitats. Està pensat per a integrar-se de manera nativa amb totes les aplicacions de Microsoft (Office, Outlook, OneNote, OneDrive…). Disposa de punts diferencials com la possibilitat de desenvolupar les nostres aplicacions per a afegir funcions específiques o tenir un control dels fluxos de treball.
 • El millor. La subscripció gratis permet unir-se a les reunions i gaudir de totes les funcions de la plataforma, que pot reunir fins a 10.000 persones en una mateixa sala.
 • El pitjor. Crear reunions requereix una subscripció de pagament que oscil·la, per usuari, des de 5 € al mes fins a 20 € a l’any.

GOOGLE MEET

Meet (abans Hangouts) té una versió gratis només amb videotrucades i funcions bàsiques. Integrada en Google Workspace, la plataforma per a empreses de Google, és una eina de col·laboració potent per al treball a distància.

 • Algunes utilitats. La versió professional ens dona dret a l’aplicació d’escriptori, que permet gravar trucades, integració amb serveis com Gmail, Google Drive o Google Docs, i eliminar qualsevol límit de durada o nombre de participants.
 • El millor. La versió gratis és funcional, està integrada a Gmail i Google Calendar, amb funcions com la de crear un enllaç de videotrucada quan s’envia la cita de la reunió.
 • El pitjor. Tot el que és interessant és de pagament, no es pot personalitzar l’enllaç de la reunió i la funció de subtítols només funciona en anglès.

Ideals per a formació

ZOOM

Pertany a Facebook. Té una variant professional, però s’ha enfocat a un entorn educatiu amb funcions específiques per a seminaris web i formacions, amb plans de preus per als centres d’ensenyament.

 • Algunes utilitats. Permet transcriure les sessions perquè després les puguin consultar els alumnes. Funció de coanotació en temps real i pissarra digital; d’accessibilitat per a estudiants amb discapacitat i la possibilitat d’utilitzar-la en un format d’ensenyament híbrid (presencial i en línia).
 • El millor. Permet a diversos usuaris compartir la pantalla alhora, molt útil en formacions. Funcions pensades per a l’organització del personal administratiu i docent.
 • El pitjor. Cal registrar-s’hi prèviament. Límit de 40 minuts en la versió gratuïta. Les millors funcions, com la transcripció o la coanotació, són de pagament (anual i per llicència).

Per a una emergència

SKYPE

La més clàssica entre les aplicacions de videotrucades. Els últims temps ha evolucionat i ja no cal tenir l’aplicació, ja que té accés web.

 • Algunes utilitats. És possible fer reunions de fins a 50 persones, connectar-se per telèfon, gravar la sessió (el vídeo s’esborra al cap de 30 dies) i, recentment, també ha afegit la possibilitat de difuminar el fons.
 • El millor. És la degana de les aplicacions de videotrucada i, en la versió gratuïta, té totes les funcions necessàries per a ser útil per a equips mitjans.
 • El pitjor. Les funcions més professionals han migrat a Teams, que és l’aplicació de Microsoft dissenyada per a l’entorn laboral.

JITSI

És el “Linux” de les aplicacions de trucades. És a dir, una aplicació de codi obert, que pot fer servir tothom i modificar al seu gust, si es tenen els coneixements tècnics necessaris.

 • Algunes utilitats. Disposa de gairebé totes les funcions i totes gratuïtes: connexió per URL, desenfocament de fons, enregistrament de trucades, streaming a YouTube, compartir pantalla, demanar torn, etc.
 • El millor. És programari lliure i és la que té un ventall més alt de possibilitats i funcions de manera gratuïta, algunes d’exclusives com les estadístiques del temps que parla cada participant.
 • El pitjor. Les sales estan limitades a un màxim de 8 persones, cosa que no la fa molt útil per a tasques de formació o seminaris web on es vulgui reunir més gent.

WHEREBY

És una plataforma que no necessita cap programari. Només s’ha de crear un enllaç, enviar-lo i es poden reunir fins a quatre persones ràpidament.

 • Algunes utilitats. Ens permet, sense cap mena de registre o instal·lació, compartir pantalla o posar contrasenya a la reunió.
 • El millor. La versió més completa és una de les més professionals, amb possibilitats de tenir sales personalitzades, diversos administradors, enregistraments… Ideal per a una reunió improvisada en petit comitè: les veus no se superposen i s’aprecia amb (massa?) nitidesa l’espai dels interlocutors.
 • El pitjor. La versió gratuïta és molt limitada i només permet reunions de 4 persones sense moltes de les característiques més interessants. No hi ha possibilitat de difuminar el fons.

Útils, però no professionals

DISCORD

Enfocada sobretot al públic gamer, s’organitza en canals que permeten ser tant participant com espectador d’una videotrucada.

 • Algunes utilitats. Es pot mantenir un xat amb les persones que estan veient les videotrucades i intercanviar arxius amb ells, a més de compartir la pròpia pantalla.
 • El millor. L’organització en canals la fa útil per a mantenir la comunicació tant en text, com en veu o amb videotrucada, amb un nombre il·limitat de participants.
 • El pitjor. Té un enfocament una mica lúdic i està limitada en eines realment útils per a teletreballar.

WHATSAPP

L’aplicació de missatgeria més utilitzada ha anat afegint funcions i entre aquestes hi ha les de la videotrucada, que funciona de manera similar a Telegram, Facebook Messenger o FaceTime a Apple.

 • Algunes utilitats. La senzillesa, ja sigui en un grup ja format o afegint contactes de la nostra agenda a la trucada, ràpidament es poden establir converses amb fins a 8 persones simultànies.
 • El millor. És l’aplicació més utilitzada i tothom sap com funciona. És tan simple com prémer un botó i tothom es connecta.
 • El pitjor. No està disponible encara a WhatsApp Web i cal tenir el número de telèfon de tots els participants a l’agenda; això dificulta afegir algú en una trucada sobre la marxa.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions