Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

: Radiografia d’un canvi

Aquest mes de novembre, alguns països de la Unió Europea –com ara Espanya– estrenen etiquetes d’eficiència energètica per als electrodomèstics. Desapareixen les divisions de la classe A per donar la benvinguda a una nova escala fins a la G. Una bona ajuda a l’hora de renovar els aparells.

Radiografia d’un canvi

Informació comuna a tots els electrodomèstics

1. Codi QR, amb aquest codi els consumidors podran obtenir informació addicional oficial (no comercial) escanejant-lo amb un telèfon. Aquest element és nou. La base de dades estarà accessible a partir del març de 2021 i, entre les seves funcionalitats, permetrà comparar les dades entre productes i calcular els costos d’ús. 2. Nom del proveïdor o de la marca. 3. Identificador del model de producte. 4. Escala d’eficiència energètica de la A (els més eficients) a la G. Estem acostumats a trobar a les botigues molts electrodomèstics de classe A (+, ++ o +++). Això ja no serà així. De bon començament no hi haurà productes de la classe A. La intenció és deixar aquesta categoria buida per donar espai al desenvolupament tecnològic. Els productes més eficients i amb les etiquetes antigues que apareixen com a A+++ es correspondran (aproximadament) amb les noves classes B o C. 5. Classificació energètica del producte. Es basa en un índex d’eficiència energètica que té en compte el consum anual d’energia i el consum en cada programa.

Rentaplats 

1. Consum d’energia (kWh) estimat per a 100 cicles (amb programa ECO). 2. Capacitat: nombre de coberts. 6 coberts és l’ideal per a dues persones. Entre 6 i 12, per a cases de quatre membres. 3. Consum d’aigua en litres per cicle (amb el programa ECO). 4. Durada del programa ECO en hores: minuts. 5. El soroll que produeix en decibels. Com a novetat, el soroll es classifica en una escala de la A a la D.   Lavavajillas gal

Rentadora 

1. Consum energètic ponderat per 100 cicles (kWh). 2. Capacitat de càrrega del programa ECO. Es recomanes rentadores de fins a 8 kg per a llars d’1-2 persones. Per a famílies de 4 membres, de 8 kg. 3. Durada del programa “Eco 40-60” (hores: minuts). 4. Consum d’aigua ponderat per cicle (litres). 5. Classe d’eficiència del centrifugat. 6. El soroll en decibels (de la A a la D).

Lavavajillas

Frigorífic

1. Consum energètic anual (kWh). 2. Capacitat del congelador (litres). 3. Capacitat del refrigerador (litres). Es recomana calcular una capacitat de 60 litres per persona. Així, una família de 2 membres necessitaria un frigorífic de 120 litres entre nevera i congelador, mentre que una casa de 4 persones necessitarà 240 litres. 4. El soroll que produeix en decibels en una escala de la A a la D.

Frigo

Televisors 

1. Consum energètic en el mode d’imatge estàndard (SDR, standard dynamic range) per 1.000 hores (kWh). 2. Consum energètic en alta resolució (HDR, high dynamic range) per 1.000 hores (kWh). 3. Mida de la pantalla en centímetres i polzades. Resolució horitzontal i vertical en píxels.

Tele

Font: Projecte Label 2020 i elaboració pròpia a partir de recomanacions d’associacions de consumidors i entitats com IDAE.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions