Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Van lliurar una quantitat a compte per a la compra d'una vivenda però la signatura del contracte s'està retardant, El gos del veí no deixa de lladrar dia i nit

Vaig comprar el mes de juny passat un pis a les illes Canàries mitjançant un rebut d'arres (un senyal) amb què s'establia un termini de quatre mesos per a efectuar el contracte de compravenda. En el cas que el comprador no formalitzés el contracte s'entendria que renunciava a la compra, i si la causa fos imputable a la promotora, aquesta tornaria el doble del que va lliurar. Encara no m'han donat la casa i després de telefonar diverses vegades, només he aconseguit que em diguen vaguetats.

/imgs/20050301/consultorio01.jpg S'entén que es tracta d'una vivenda en construcció com a segona residència. Si és així, el venedor promotor hauria d'haver complert amb la llei que regula el lliurament de quantitats anticipades en la construcció i venda de vivendes. D'acord amb aquesta llei, les persones físiques i jurídiques que promoguen la construcció de vivendes que no siguen de protecció oficial, destinades a domicili o residència familiar, i que vulguen obtenir dels consumidors lliuraments de diners abans d'iniciar la construcció o durant aquesta, han de:

  • Garantir la devolució de les quantitats lliurades més l'interès legal dels diners, mitjançant contracte d'assegurança atorgat o aval bancari, per al cas que la construcció no s'inicie o no arribe a bon fi per qualsevol causa en el termini convingut.
  • Percebre les quantitats anticipades pels adquirents per mitjà d'una entitat bancària o caixa d'estalvis, en la qual caldrà dipositar-los en un compte especial per a les atencions derivades de la construcció de les vivendes.

Però en aquest cas no s'ha firmat un contracte de compravenda sinó una reserva del pis, mitjançant el lliurament d'arres, perquè es guarde la vivenda per quatre mesos. Si en aquest termini el venedor i el comprador decideixen finalitzar l'operació, es firmarà el contracte privat i s'imputarà la quantitat lliurada com una part del preu. Transcorreguts els quatre mesos assenyalats sense que la constructora haja notificat la data per a la signatura del contracte privat, ja s'haurà produït l'incompliment de les obligacions de la constructora que legitima per a reclamar la devolució duplicada de les quantitats lliurades, dotze mil euros, però no per a la venda del pis. Suggerim enviar a la promotora un burofax i demanar informació de la promotora a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Si no s'arriba a cap acord, el millor és recórrer a un advocat per a iniciar la reclamació.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions