Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Una parella no pot empadronar-se perquè el propietari del pis de lloguer es nega a firmar un justificant

Som una parella italiana que vivim a València des de fa dos mesos. El meu nòvio necessita un paper d'empadronament i pot aconseguir-lo mitjançant un justificant firmat pel propietari del pis que diga que vivim en règim de lloguer. Però aquest no vol fer-ho, diu que està en el seu dret i com a opció ens donaria un paper amb una altra adreça (com si nosaltres visquéssem allí, i on podem rebre els correus) i firmada per una altra persona. Pot fer-ho? Quins drets tenim? Si decidisc abandonar el pis abans de la data establerta, puc recuperar la meua fiança?

/imgs/20080301/consultorio01.jpgSegons la descripció de la persona afectada, sembla que l'arrendament ha sigut verbal i el paper que necessiten per a l'empadronament és el contracte de lloguer. La Llei d'Arrendaments Urbans dóna dret a l'inquilí a exigir a l'arrendador la formalització del contracte per escrit. La millor opció és exigir el contracte per escrit mitjançant un burofax certificat i el rebut de tots els pagaments de rendes que realitze. El propietari no té dret a negar-s'hi. D'altra banda, a València, d'acord amb la Llei 8/2004 de 20 d'octubre, d'Habitatge de la Generalitat Valenciana, l'arrendador ha d'efectuar l'ingrés de l'import de la fiança en qualsevol dels comptes i les entitats financeres que determine a l'efecte la Conselleria d'Economia i Hisenda, en el termini màxim dels 15 dies hàbils següents a la formalització del contracte. La persona afectada pot consultar si aquest tràmit s'ha realitzat. Convé que sol'liciten a l'arrendador, per burofax certificat, que emplene el document que necessiten, amb dades veraces, i l'informen dels greus perjudicis que la seua negativa els ocasiona. Els afectats poden sol'licitar a l'Agència Valenciana de Lloguer (carrer Vinatea, núm. 14 de València. Telèfon: 902 36 50 44) que mitjance en aquesta situació. Si finalment opten per abandonar l'habitatge, és aconsellable que ho facen de mutu acord i al'leguen per escrit la pertorbació i els greus perjudicis, a més de posar a la seua disposició les claus i reclamar la devolució de la fiança.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions