Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Una companyia telefònica es nega a instal·lar una línia per canvi de domicili

Fa poc temps em vaig traslladar a un altre habitatge i per aquesta raó vaig sol·licitar a la meua companyia telefònica el canvi de domicili del telèfon. Ha passat ja un mes i no me l'han traslladat. Crec que com que és un edifici petit amb pocs veïns estan esperant que altres membres de l'edifici s'hi donen d'alta. Hi ha algun termini que els obligue a instal·lar la línia?

/imgs/20061201/img.consultorio.02.jpgLa companyia telefònica prestadora del servei universal està obligada a satisfer les sol·licituds "raonables" de connexió inicial a la xarxa telefònica pública fixa en un termini màxim de 60 dies naturals, comptadors a partir de la recepció de la sol·licitud. Com que un trasllat de línia s'equipara a la connexió inicial, en el cas presentat també ha d'atendre la sol·licitud presentada en un màxim de 60 dies. Es consideren raonables les peticions per a qualsevol immoble ubicat en sòl urbà i per a edificacions destinades a habitatge habitual que, encara que es troben en sòl no urbanitzable, hagen sigut excepcionalment autoritzades.

Probablement, la petició motiu de consulta es troba dins les "raonables", per la qual cosa en cas de demora l'operador l'haurà de compensar automàticament eximint-lo del pagament d'un nombre de quotes mensuals d'abonament equivalents al nombre de mesos o fracció en què s'haja superat aquest termini, llevat que a sol·licitud de l'operador, el Director General de Telecomunicacions haja autoritzat un temps de demora de subministrament més llarg a causa de la necessitat d'obtenir permisos, drets d'ocupació o de pas específics, o per qualsevol altra causa no imputable a l'operador.

D'altra banda, si s'ha sol·licitat la conservació del número s'ha de consultar amb l'operador si el domicili nou pertany a l'àmbit de la central telefònica de l'antic domicili, atés que en cas contrari l'operador no està obligat a atendre la petició.

Convé que l'afectat contacte amb el Servei d'Atenció al Client i sol·licite informació sobre la data en què tenen previst fer efectiu el trasllat de línia. Per sol·licitar, si és procedent, la compensació ja citada, convé deixar constància de la data en què va fer la sol?licitud inicial. Demane un document que ho acredite i el número de referència de la incidència.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions