Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Un diari vol instal·lar una antena sense permís de la comunitat de propietaris

Un diari que té la seu als baixos del meu edifici vol col·locar una antena, però la comunitat de veïns no ha donat permís perquè la instal·le. L'advocat del diari ha enviat un llistat de fonaments jurídics i afirma que, per la Llei 19/1983, un propietari singular pot col·locar l'antena sense permís de la comunitat. Segons aquest advocat, la jurisprudència és clara al seu favor. Què hi podem fer?

/imgs/20060201/consultorio01.jpgL'antena que el diari vol instal.lar a l'edifici és una antena de radioaficionat i ha de comptar amb l'oportuna llicència de la Direcció de Telecomunicacions. Aquesta llicència es concedeix en el marc d'un procediment en què ha de ser escoltada la comunitat de propietaris i la seua concessió pot ser recorreguda per la comunitat.

La instal·lació no estaria emparada per la Llei 19/1983 en el cas que no s'hagués sol·licitat i concedit la llicència. Els afectats poden informar-se en la Direcció de Telecomunicacions i en el diari sobre l'estat de sol.licitud de la llicència i sobre les característiques de la instal·lació. Si ja s'ha presentat la sol·licitud, es poden consultar amb un tècnic en telecomunicacions les repercussions i les molèsties que podria ocasionar la instal·lació de l'antena de radioaficionat. D'aquesta forma, els afectats estaran preparats per a quan l'Administració notifique al president la sol·licitud de llicència i els done un termini de dos mesos per a oposar-s'hi o fer les seues al·legacions. Si finalment es concedeix en termes que els afectats consideren perjudicials, han de recórrer la llicència.

Les antenes de radioaficionats i els seus elements annexos s'han d'instal.lar de forma que no produïsquen molèsties, perill o dany a persones o béns. A més, la responsabilitat del titular de la llicència d'estació de radioaficionat, derivada de la seua instal·lació, la conservació i el desmuntatge, ha d'estar coberta amb una pòlissa d'assegurança que incloga la seua responsabilitat civil. La comunitat té dret a rebre'n una còpia. Si no hi ha assegurança o no s'actualitza, l'autorització ha de ser cancel·lada. A més, la comunitat, per acord adoptat per majoria simple, pot designar un lloc alternatiu per a l'antena.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions