Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: Un contracte de vacances en aprofitament incomplert

Vam comprar unes vacances en aprofitament per torn a una empresa. Ens van convidar a un cap de setmana en un hotel, ens van ensenyar les instal.lacions i ens van instar a comprar una setmana d'hivern; en aquell moment ens van obligar a pagar amb targeta una bestreta i a firmar diversos pagarés pel valor total de la venda. No s'ha complert gairebé res del que el venedor ens va prometre oralment. Va assegurar que una gran empresa que disposava de 3.500 llocs arreu del món ens canviaria la setmana de vacances per una altra al nostre gust avisant amb 45 dies de temps i també que aquesta mateixa empresa ens proporcionaria unes altres 11 setmanes més a un preu mitjà d'unes 20.000 pessetes. Res d'això s'ha complert, i ara veiem que el preu pagat per unes vacances a l'hivern és abusiu si es compara amb el que les agències de viatges ofereixen.

/imgs/20050901/sentencias02.jpgLa Llei 42/98 reguladora de l'Aprofitament per Torn de Béns Immobles estableix el dret del consumidor a desistir del contracte en el termini de deu dies. El desistiment es fa per notificació fefaent. Si aquest termini ha vençut, se'n disposa d'un altre de més ampli, de tres mesos, per a resoldre el contracte quan aquest no reculla les mencions que imposa la llei. A més, marca la prohibició de pagaments anticipats mentre es dispose dels drets a desistir i resoldre.

En cas que no es complisca la llei, instar en judici la resolució del contracte és la via més practica, llevat que s'arribe a algun acord. D'altra banda, del relat dels fets es desprèn que la signatura del contracte va ser obtinguda amb enganys sobre les possibilitats d'intercanvi i preus de futures adquisicions. Desafortunadament, els compromisos incomplerts van tenir caràcter oral, per la qual cosa serà difícil provar-ho. L'afectat ha de llegir la documentació rebuda i comprovar si hi consta la possibilitat de participar en un sistema d'intercanvi i, si és així, quins són els costos d'aquest servei. L'opció més factible és acudir a un advocat per a valorar el contracte i els mitjans de prova de què es disposen. Convé sol.licitar un pressupost. Abans d'anar a judici, s'hauria d'intentar negociar un acord amb la mediació d'una OMIC, una associació de consumidors o un advocat.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions