Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Li van apujar el preu en una compra confirmada per Internet

He fet una comanda per Internet en què el preu unitari de l'article era de 29,50 euros, encara que en total vaig sol·licitar 6 unitats d'aquest producte. Vaig efectuar l'ingrés en el compte indicat i la comanda va ser aprovada. Quinze dies més tard el vaig reclamar, ja que el temps estimat de lliurament era de 5 dies. La resposta va ser que, a causa d'un error tipogràfic, el preu unitari era de 38,06 euros i que havia d'afegir la quantitat complementària per a seguir endavant amb la comanda; en cas contrari em tornarien els diners. Com a consumidor, m'assisteix algun tipus de dret legal en aquestes situacions?

/imgs/20030401/consultorio01.jpg D'acord amb la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris l'oferta, promoció i publicitat dels productes s'han d'ajustar a la seva naturalesa, característiques i condicions. El contingut de l'oferta, tant les prestacions pròpies del producte com la resta de les condicions i garanties ofertes, seran exigibles pels consumidors. La llei també obliga que els productes posats a disposició dels consumidors i usuaris tinguin una informació veraç, eficaç i suficient, indicant amb claredat i de manera diferenciada el preu del producte o servei i l'import dels increments o descomptes. Per la seva banda, la Llei d'Ordenació del Comerç Detallista assenyala que l'oferta pública de venda obliga a efectuar la transacció a favor dels demandants que compleixin les condicions d'adquisició ofertes.

En aquest cas, el venedor incompleix la seva pròpia oferta de venda. I també un contracte de compravenda ja perfeccionat. Segons la modificació introduïda en el Codi Civil per la Llei 34/2002 de Servicis de la Societat d'Informació i de Comerç Electrònic, el contracte es considera perfeccionat des del moment en què el consumidor emet l'acceptació de l'oferta dirigida al venedor per mitjans automàtics, per la qual cosa, en aquest cas, el contracte ja era perfecte des que es va emetre el correu electrònic realitzant la comanda i acceptant les condicions que s'oferien en la web. Però, a més, l'encàrrec va ser aprovat expressament i s'ha complert amb les obligacions fent-ne el pagament. En termes legals, aquesta situació permet optar entre exigir el compliment, és a dir, requerir al venedor el lliurament d'allò que s'ha adquirit, o la resolució del contracte amb la devolució del preu abonat i, en aquests dos casos, amb rescabalament de danys i perjudicis i abonament d'interessos.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions