Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Li prorroguen l'assegurança perquè no va informar del canvi d'asseguradora amb l'antelació suficient

Per donar-me de baixa en una assegurança de la llar, vaig enviar un correu electrònic a la companyia. Tot i això, em van carregar el rebut en el compte i, per a sorpresa meva, es tractava d'un import molt més car que el de l'any passat. Els vaig trucar i em van dir que havia d'haver enviat el correu electrònic amb dos mesos d'antelació i que ho vaig fer només quinze dies abans. Ara, m'arriben cartes en les quals em reclamen el pagament i m'adverteixen que m'inclouran en un fitxer de morosos. Què hi puc fer?

/imgs/20150401/sobre.jpg

Per oposar-se a la pròrroga d'un contracte d'assegurança, són necessaris almenys dos mesos d'antelació a la data del seu venciment anual. Si la comunicació tarda més, el contracte s'entendrà prorrogat i l'obligació del prenedor de l'assegurança serà abonar la prima. No obstant això, no pot ser qualsevol prima. Les asseguradores estan obligades a comunicar al prenedor de l'assegurança l'increment de les primes en el mateix termini de dos mesos d'antelació a la finalització del contracte. Quan l'asseguradora incompleix aquest termini o no comunica la pujada i, a més, l'increment és important o extraordinari i no justificat, els tribunals diuen que aquest augment exigeix un nou acord per escrit entre les parts, atès que les asseguradores no poden imposar als seus assegurats modificacions unilaterals com si fossin pròrrogues del contracte. En aquestes circumstàncies, han permès a l'assegurat resoldre el contracte tot i haver transcorregut el termini de dos mesos per a oposar-s'hi. A més, i segons la Direcció General d'Assegurances, quan l'asseguradora no comunica l'increment del preu per a la següent anualitat, la pujada de primes no podrà aplicar-se sense el consentiment del prenedor i, per tant, l'entitat haurà de respectar la prima del període anterior. Suggerim que presenti una reclamació per carta certificada o a través dels Serveis de Consum, adreçada al Defensor del Client o al Servei d'Atenció al Client de l'asseguradora. Si queda disconforme amb la resposta, podrà dirigir-se en segona instància a la Direcció General d'Assegurances o als Tribunals de Justícia.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions