Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: L'empresa d'ADSL vol seguir cobrant tot i haver donat la baixa al Server

En 2004 em vaig donar d'alta en un producte de prova d'ADSL. Cinc mesos després vaig enviar un correu electrònic on sol.licitava la baixa. Em van respondre demanant-me que telefonés a un 902, requisit que no vaig considerar necessari. La companyia em va continuar facturant, de manera que dos mesos després vaig telefonar de nou i em van explicar que el correu electrònic no era vàlid per a donar-me de baixa i que m'havien passat de forma automàtica a un altre servei d'ADSL, el més car. La baixa només es produiria si pagava per avançat els sis mesos que faltaven de contracte i a més el telefonista em va anunciar que aquella conversa seria gravada. Ara he rebut un requeriment de pagament d'una companyia d'advocats. Què puc fer?

/imgs/20050601/consultorio02.jpg Quan l'usuari sol.licita una baixa d'acord amb les condicions del contracte i no és tramitada, hi ha un incompliment de la companyia. El pas automàtic a una altra modalitat de servei més cara, sense informació prèvia ni consentiment, és també un clar abús que viciaria de nul.litat el contracte. Però l'usuari, en primer lloc, ha de comprovar en les condicions de l'oferta que va acceptar el termini mínim pel qual es vinculava, les conseqüències de no cursar la baixa transcorregut aquest termini i les modalitats, formes i/o requisits imposats en les condicions generals i especials de la contractació per a tramitar la baixa.

La forma de sol.licitar la baixa ha de ser la que conste en el contracte. Si no consta res, el més recomanable és fer-ho per escrit (fax, burofax o carta certificada amb justificant de recepció). Com que la companyia va instar l'afectat a sol.licitar la baixa telefònicament, l'usuari hauria d'haver-ho intentat.

En qualsevol cas, s'ha de conservar en el disc dur el missatge amb la data com a mitjà de prova, a més de comprovar si en la informació de l'oferta i del contracte acceptada s'assenyala o no si transcorreguts sis mesos sense cursar la baixa es passa a una altra modalitat de servei. Això últim pot arribar a ser lícit sempre que s'informe amb veracitat i claredat en les condicions de l'oferta i del contracte, i no s'exigisquen tràmits desproporcionats per a cursar la baixa amb ànim d'impedir-ne o dificultar-ne la tramitació. L'afectat ha d'acudir amb còpia de tota la documentació de l'oferta i del contracte a l'OMIC del seu municipi. Si l'actuació de la companyia no s'ajusta a les condicions de l'oferta i del contracte, o aquestes fossen fosques o contràries als criteris de bona fe i equilibri de contraprestacions, hi ha l'opció de recórrer a un arbitratge de consum o a un advocat.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions