Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: La piscina de la comunitat és insegura i les seues instal·lacions resulten pobres

A la meua urbanització disposem d'una piscina comunitària que, considere, no té les instal·lacions i mesures de seguretat bàsiques (no hi ha flotadors). La porta d'entrada està oberta sempre, de manera que poden accedir-hi xiquets menuts sols. La comunitat al·lega que, com que la piscina és privada, no és necessari prendre cap classe de mesures de seguretat i higiene. Demane que m'assessoreu sobre la millor forma de procedir.

Des del 12 de juliol de 1961, queden subjectes a l'Ordre de 31 de maig de 1960 sobre piscines públiques les piscines privades que no siguen de caràcter estrictament familiar, principalment pel que fa referència a la seguretat de les persones i a l'aspecte tecnicosanitari, així com també a la vigilància i control sanitari. Segons esta normativa, i quant al personal encarregat de la vigilància i servici, les piscines hauran de comptar amb personal expert en natació i exercicis de respiració artificial en casos d'asfíxia per immersió. Pel que fa a les normes d'accés, s'impedirà l'entrada a menors de catorze anys que hi vagen sols, així com també a animals, i serà obligació dels banyistes ensabonar-se i dutxar-se abans de fer la immersió en la piscina. Els banyistes tindran a la seua disposició salvavides en els quatre angles de cada piscina, a una distància que no supere els 50 metres. La inspecció sanitària l'exercirà la Direcció de Sanitat corresponent. L'esmentada Ordre també regula altres aspectes sobre instal·lacions i materials en piscines. Quant als passos que cal donar en el cas que exposa el lector, es podria sol·licitar (per escrit) al president de la comunitat la convocatòria d'una Junta per a adoptar les mesures oportunes, a l'efecte de fer cumplir les normes de seguretat i higiene d'una piscina col·lectiva. Si no es convoca la Junta o, una vegada celebrada, no s'adopten els acords pertinents, pot presentar-se una queixa per escrit al president, informant del seu desacord i una altra davant els servicis de Sanitat de la seua província i del seu ajuntament, per tal de determinar per via administrativa l'existència de possibles infraccions. Això podria fer que Sanitat concedira un termini a la comunitat de propietaris perquè corregira els defectes de les instal·lacions. D'acord amb açò, i segons l'article 10.2 de la Llei propietat horitzontal, els propietaris de pisos generals hauran d'executar el més ràpid possible les ordres de l'autoritat competent, i els propietaris que s'oposen o demoren injustificadament l'execució de les ordres dictades per l'autoritat respondran individualment de les sancions que puguen imposar-se per via administrativa. És a dir, hauran d'adequar la piscina a les exigències de la normativa legal.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions