Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: La constructora no assumeix els desperfectos

Som una comunitat de propietaris joves. Les nostres vivendes són noves (any i mig) i tenen rajoles trencades, parts del terra del garatge sense polir i un llarg etcètera de desperfectes. Hem enviat moltes cartes a la constructora i la seua última resposta és que aquestes reparacions no procedien. I així ens hem quedat. La nostra pregunta és: són qüestions que concerneixen la constructora?; on hem d'anar a reclamar? Si contractem un advocat, ens haurem de fer càrrec de les despeses?

/imgs/20050401/img.consultorio.02.jpgLa Llei d'Ordenació de l'Edificació diu que el constructor respondrà dels danys materials per defectes d'execució que afecten els elements d'acabat de les obres dins del termini d'un any. Altres defectes de major entitat, vinculats amb l'habitabilitat i/o seguretat estructural de l'edifici, són responsabilitat solidària de tots els agents participants en l'edificació, des del constructor fins al promotor, passant també per arquitectes i aparelladors. Per a acudir a judici han d'estar en termini: els defectes han d'haver sorgit en aquest termini anual i cal acudir-hi abans que prescriga el termini de dos anys comptadors des que van detectar els defectes. En aquest cas, el president o l'administrador ha d'enviar un burofax certificat amb justificant de recepció a la constructora, en què se sol.licite la reparació dels defectes i l'acabament adequat en l'edifici i les seues instal.lacions. En el burofax també cal advertir que si no s'obté en breu un compromís escrit, acudiran als Tribunals. Així mateix, cal posar-se en contacte mitjançant escrit fefaent -carta certificada amb justificant de recepció- amb el promotor-venedor. Per facilitar les gestions, s'ha de convocar una Junta Extraordinària de Propietaris i incloure en l'Ordre del Dia l'autorització al president perquè atorgue poders per a plets a favor d'un advocat i un procurador. En aquest cas, dels honoraris se'n farà càrrec la comunitat, per la qual cosa convé sol.licitar pressupost per escrit. Si la demanda és estimada en la totalitat, es condemna de forma general al demandat a abonar les costes del judici, que poden cobrir aquests honoraris, encara que no sempre n'abasta el 100%. És probable que calga l'informe d'un perit que acredite l'existència dels defectes i danys causats, per la qual cosa convé també sol.licitar un pressupost orientatiu.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions