Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: La comunitat de veïns vol actuar contra un inquilí que causa problemes de convivència

Visc en una comunitat de propietaris i fa mesos es va llogar un pis a un home que està causant problemes de convivència, fa sorolls a altes hores de la nit, posa la música molt alta, llença escombraries al pati... Podem fer-hi res?

/imgs/20090701/consultorio1.jpg La Llei d'arrendaments urbans del 1994 atribueix al propietari la facultat de dirigir-se, judicialment, contra l'inquilí per activitats molestes o danys causats a l'immoble o a tercers. I la Llei de propietat horitzontal diu en l'article 7.2 que al propietari i a l'ocupant del pis o local no els està permès desenvolupar al pis o a la resta de l'immoble activitats prohibides en els estatuts, que resultin danyoses per a la finca o que contravinguin les disposicions generals sobre activitats molestes, insalubres, nocives, perilloses o il·lícites. El president de la comunitat, a iniciativa pròpia o de qualsevol dels propietaris o ocupants, requerirà, a qui faci les activitats prohibides, el seu cessament immediat.

Per això, es recomana comunicar a l'inquilí, per burofax certificat amb justificant de recepció o per conducte notarial, el cessament immediat de les activitats molestes, incòmodes, antihigièniques, insalubres... sota advertència d'iniciar les accions judicials procedents. Aquest requeriment l'ha de fer el president de la comunitat. Si l'inquilí persisteix en la seva conducta, novament el president, amb l'autorització en acta de la Junta de propietaris convocada a l'efecte, podrà iniciar contra ell l'acció judicial corresponent. Una futura demanda ha d'anar acompanyada de la prova del requeriment i del certificat de l'acord de la Junta de propietaris, per tant és convenient complir les formalitats legals en la convocatòria de la Junta: ordre del dia, citacions... Si cal, es pot acudir a un advocat. A més de sol·licitar al jutge que ordeni el cessament de les activitats molestes i les emissions sonores, també poden reclamar la privació del dret a l'ús de l'habitatge per temps no superior a tres anys, en funció de la gravetat de la infracció i dels perjudicis ocasionats a la comunitat i/o que es declarin extingits definitivament tots els seus drets relatius a l'habitatge arrendat, a més del seu llançament immediat.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions