Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Intoxicació per salmonel·la en un restaurant on se celebrava una comunió

Vam celebrar la comunió del nostre fill en un restaurant i a conseqüència d'això vam sofrir una intoxicació massiva de salmonel·la, confirmada per l'administració competent. A quins aspectes legals es poden recórrer i d'on puc obtenir informació per a saber quins són els meus drets? Ens consta que ja hi havia casos de contaminació per salmonel·la en aquest restaurant per unes noces que hi van tenir lloc dos dies abans i no entenem per què no ens van avisar.

/imgs/20021201/consultorio02.jpg Tenint en compte que la denúncia davant de l'administració competent ja s'ha tramitat i que seguirà el seu curs per infracció de l'article 34 de la llei de consumidors, la gravetat dels fets, els danys i perjudicis i l'abast col·lectiu d'aquests recomanen que es presenti una demanda davant dels tribunals. Sobre la via judicial que s'ha de triar, el més adequat és assessorar-se amb un advocat. Una informació més detallada, la pot proporcionar també una oficina municipal d'informació al consumidor.

En aquest cas la relació és la pròpia d'un contracte d'hostaleria, que es caracteritza pel subministrament de mercaderies alimentàries per al seu consum immediat pels usuaris a canvi d'una compensació monetària. El dret del consumidor sorgeix de l'article 25 Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris, pel qual aquest té dret a ser indemnitzat pels danys i perjudicis que el consum de béns o la utilització de productes o serveis li causen, llevat que els danys i perjudicis estiguin provocats per la seva culpa o per la de les persones que hagin de respondre civilment.

Pot aplicar-se també l'article 28 d'aquesta Llei, que estableix una responsabilitat objectiva, i que té l'obligació d'indemnitzar pel dany causat per la prestació del servei, fins i tot sense que hi concorri culpa i una vegada complit amb el nivell de celeritat exigible.

Els danys i perjudicis soferts han de ser acreditats amb informes mèdics d'alta i baixa, amb la finalitat de sol·licitar una indemnització per dia d'hospitalització, per dia d'incapacitat total per al treball o ocupació habitual, i si n'hi hagués, també per seqüeles. S'hauran d'aportar factures de despeses mèdiques i de personal contractat per a assistir al domicili, de les quantitats no guanyades per no atendre o tancar temporalment negocis propis, etc.

Finalment, es pot intentar reclamar la devolució, potser parcial -per exemple, deixant fora certs conceptes com ara l'orquestra, etc.- del preu pagat per la celebració i, a més, una indemnització per dany moral.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions