Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Es va sol·licitar un canvi de companyia telefònica i continua esperant línia

Vaig decidir canviar de companyia telefònica i vaig sol·licitar la portabilitat del meu número de telèfon fix. Dies després vaig rebre un missatge en el meu mòbil que deia que ja s'havien efectuat totes les gestions. El mateix dia la meua companyia anterior em va comunicar la baixa. La qüestió és que van passant els dies i no tinc línia. He avisat en repetides ocasions a la meua companyia, però no m'agafen el telèfon. Què puc fer?

/imgs/20070301/img.consultorio.01.jpg Vaig decidir canviar de companyia telefònica i vaig sol·licitar la portabilitat del meu número de telèfon fix. Dies després vaig rebre un missatge en el meu mòbil que deia que ja s'havien efectuat totes les gestions. El mateix dia la meua companyia anterior em va comunicar la baixa. La qüestió és que van passant els dies i no tinc línia. He avisat en repetides ocasions a la meua companyia, però no m'agafen el telèfon. Què puc fer? QUÈ S'HA DE FER

Davant de casos com aquest, cal enviar una reclamació al Servei d'Atenció al Client de l'operadora actual per burofax amb justificant de recepció o acudir als Serveis de Consum del municipi o la província. Des d'aquests serveis públics intentaran intervenir en el conflicte i comunicaran fefaentment la reclamació a l'operadora.

En situacions com la descrita, és habitual que, fins i tot sense servei telefònic, algunes operadores cobren la primera factura i les successives per quotes mensuals de telefonia fixa i ADSL. Si els usuaris no paguen, es troben amb reclamacions d'empreses gestores de cobraments en nom de l'operadora, tot i que aquesta no presta el servei. Per això, l'interessat ha de deixar constància com més aviat millor de la seua reclamació. La norma que regula el procediment de resolució de conflictes en aquest sector determina que els abonats han de formular les seues queixes o reclamacions en el termini d'un mes des del moment en què es tinga coneixement del fet que les motive.

Segons aquesta norma (REIAL DECRET 424/2005, de 15 d'abril), si en el termini d'un mes no s'obté resposta satisfactòria de l'operador, es podrà acudir a les Juntes Arbitrals de Consum o, en un màxim de tres mesos des de la resposta de l'operador o la finalització del termini per a respondre, a la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions, responsable de resoldre i notificar la resolució en sis mesos.

Convé que l'afectat reclame per sol·licitar el funcionament del servei amb immediatesa o, si ho prefereix, la baixa per incompliment amb l'extinció consegüent del contracte. Com a al·legacions, es pot utilitzar el termini de connexió inicial que figure en el contracte i l'incompliment de l'operadora, i amb això sol·licitar que no li facturen la quota pel període sense servei i/o la indemnització que pogués constar en el contracte per retard. En cas de tramitar la baixa per incompliment de l'operadora, aquesta haurà de ser immediata i l'abonat haurà d'iniciar la reclamació per incompliment d'acord als termes i passos del RD 424/ 2005 que acabem d'indicar.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions