Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Es pot negar el president de la comunitat a col·locar una antena parabòlica de TV a la teulada?

Vull instal·lar una antena parabòlica a la teulada de la meva comunitat per poder veure determinats canals de televisió. Es pot negar el president de la meva comunitat de veïns a col·locar-la? Quins mitjans de defensa tinc, si així ho fa? Poden evitar que m'aboni a una cadena de televisió les emissions de la qual requereixen una antena parabòlica?

L'article 9 del Reial decret llei 1/1998 assenyala que la persona interessada a instal·lar individualment la seva infraestructura ha de sol·licitar permís (millor per escrit) al president de la comunitat abans d'iniciar qualsevol obra. El president ha de contestar al sol·licitant en un termini de quinze dies, tenint en compte que no es pot dur a terme cap obra individual si l'edifici ja compta amb infraestructura o està prevista la seva adaptació abans de tres mesos, o la instal·lació d'una de nova amb la finalitat de permetre l'accés als serveis esmentats. Si no existeix cap infraestructura, no s'adapta l'existent en un termini de tres mesos o no se n'instal·la una de nova que permeti al veí interessat rebre els serveis de telecomunicacions, el veí podrà efectuar l'obra. La instal·lació d'infraestructures de telecomunicacions té dues lleis, compatibles entre elles.

La Llei de propietat horitzontal regula, en el seu article 17, la instal·lació d'infraestructures comunes per a l'accés als serveis de telecomunicacions i, per la seva part, l'article 9 del Reial decret llei 1/1998 manté el dret individual dels copropietaris i arrendataris a instal·lar en els elements comuns la seva pròpia infraestructura individual de telecomunicacions sota determinades condicions. Encara que aquest article 9 obre la porta a interpretacions diferents, continua vigent i reconeix el dret individual a instal·lar en un element comú aquesta infraestructura a càrrec de la persona interessada. Atès aquest article, semblaria que n'hi ha prou amb la comunicació escrita al president, qui ha de contestar autoritzant o no l'obra en virtut de les circumstàncies de la comunitat. Això no obstant, considerem que la Junta de propietaris hauria de decidir sobre els requisits que exigeix aquest article 9 i també el millor lloc d'emplaçament d'entre els elements comuns. En resum, la Junta, de conformitat amb els requisits legals, ha d'autoritzar la instal·lació si no hi ha infraestructura comuna de telecomunicacions a l'edifici, o si la que hi ha no és hàbil per a la prestació del servei al qual vol accedir el sol·licitant, o si no se n'instal·la una de nova ni s'adapta la preexistent en el termini de tres mesos. Davant d'una negativa injustificada de la Junta, l'acord es pot impugnar judicialment i el veí pot sol·licitar al jutge el reconeixement del dret a la instal·lació de l'antena parabòlica.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions