Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: El seu marit es mor sense testament i no sap com ha de repartir la venda d'un local amb els seus fills

El meu marit s'ha mort sense fer testament i els meus dos fills, ja majors d'edat, volen vendre un local. D'aquest immoble, quina part em correspondria a mi i quina part als meus fills?

/imgs/20120701/consultorio2.jpg En aquest cas ha de fer una sèrie de tràmits, com la declaració d'hereus, partició de l'herència davant notari, on s'haurà de fer un inventari dels béns, valorar-los i fer-ne les adjudicacions, la tramitació de l'impost de successions i el registre de la nova titularitat del local en el Registre de la Propietat abans de vendre'l. En territori comú, no sotmès a drets especials o forals, els fills hereten la totalitat dels béns del mort, mentre que al cònjuge vidu correspon l'usdefruit o el dret d'ús i gaudi sobre un terç (el de millora). En aquest cas, la propietat passaria a parts iguals a cadascun dels fills i la vídua tindria dret a l'usdefruit d'un terç. Els fills podran satisfer al cònjuge vidu la seva part d'usdefruit mitjançant un capital en efectiu, al qual es pot arribar de mutu acord. Segons la Llei de l'impost de successions, el valor del total de l'usdefruit vitalici és igual al 70% del valor total del bé quan l'usufructuari tingui menys de vint anys. A mesura que augmenta l'edat, aquest percentatge es redueix en la proporció d'un 1% menys per cada any amb el límit mínim del 10% del valor total. (Si l'edat del cònjuge vidu, el dia de la defunció de la parella, és de 69 anys, el valor de l'usdefruit seria el 20% del valor de l'immoble, però ostentant només un terç de l'usdefruit, li correspondria un 6,66 % del valor del local)

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions