Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si deseas que resolvamos tu caso en la revista EROSKI CONSUMER ponte en contacto con nosotros. Sólo serán respondidas y publicadas las consultas que desde la revista EROSKI CONSUMER consideremos más interesantes.

: El pis en què viu de lloguer canvia de propietari

Si l'arrendador del pis en què visc de lloguer el ven, l'hipoteca o el perd per impagament, podria continuar vivint si tinc un contracte legal, per descomptat abonant el lloguer anterior, encara que siga molt baix? A més, m'agradaria saber quin pot ser el termini del contracte.

/imgs/20061101/img.consultorio.01.jpg

En el cas que el propietari d'un habitatge arrendat el venga, l'inquilí no ha d'abandonar-lo immediatament perquè el contracte de lloguer continuarà vigent, almenys fins que es complisquen els cinc primers anys. Segons la llei d'Arrendaments Urbans de 1994, el comprador substitueix l'arrendador en els seus drets i obligacions durant aquest termini. Si la duració del contracte de lloguer fos més llarga, també vincularà el nou propietari, llevat que adquirisca l'habitatge, de bona fe, sense conèixer l'existència de l'arrendament. En aquest supòsit només haurà de suportar l'arrendament durant el temps que quede per al transcurs del termini de cinc anys, però l'anterior propietari ha d'indemnitzar l'arrendatari amb una mensualitat de renda en vigor per cada any de contracte que, excedint del termini citat de cinc anys, falte per complir.

Ara bé, quan en el contracte de lloguer s'estipule que la venda de l'habitatge extingirà l'arrendament, el comprador només haurà de suportar l'arrendament fins que concloga el termini inicial de cinc anys. En el cas que l'arrendador perda l'habitatge per venda forçosa derivada d'execució hipotecària, el dret de l'arrendatari també continuarà fins que es complisquen cinc anys. Si ja haguessen passat aquests cinc anys en un contracte de duració major, l'arrendament quedaria extingit llevat que el contracte conste en el Registre de la Propietat amb anterioritat a la hipoteca. En aquest cas el contracte continuarà per la duració pactada.

Per concertar un lloguer la llei assenyala un mínim de cinc anys, prorrogable tres anys més, però el termini pot ser més llarg. Quan és així, interessa a l'arrendatari inscriure'l en el Registre de la Propietat com a mesura de protecció.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions