Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Després de vuit mesos d'espera, l'assegurança diu que no es responsabilitza dels desperfectes del meu habitatge

He presentat una reclamació a la meua assegurança per no fer-se càrrec dels danys de ma casa, ja que tot i els molts lampistes, fusters i perits que hi han desfilat, no han fet cap reparació. A més, he tramitat, d'una banda, una altra reclamació a la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions i, d'una altra, al Defensor del Poble. Després de vuit mesos ningú no ha arreglat els desperfectes de ma casa perquè els professionals que treballen per a l'assegurança no han trobat encara el problema. La qüestió és que mentre no esgote la via administrativa no puc iniciar la via civil, i l'Administració encara no s'ha posat en contacte amb mi. Què hi puc fer?

/imgs/20080501/consultorio02.jpgD'acord amb la Llei del Contracte d'Assegurança, el client ha de comunicar a l'entitat asseguradora el sinistre en un termini de set dies. A partir d'aquell moment, la companyia ha d'iniciar la investigació per a fer les comprovacions i valorar els danys. La llei estableix, a més, que dins dels 40 dies posteriors a la comunicació del sinistre, la companyia ha d'efectuar el pagament de l'import mínim pels desperfectes ocasionats. Si l'assegurat ho consent, l'assegurador pot substituir el pagament de la indemnització per la reparació dels danys o la reposició dels objectes danyats. I si en el termini de tres mesos l'asseguradora continua sense reparar el dany o sense pagar-ne l'import en metàl·lic per causa no justificada, la indemnització s'incrementarà en un 20% anual.

Per a gestionar la sol·licitud d'indemnització o de reparació de danys a l'asseguradora quan aquesta es demora de manera injustificada es pot recórrer a diverses vies, com ara la pericial. D'acord amb la Llei del contracte d'assegurança, quan les parts no es posen d'acord en el termini de quaranta dies, l'assegurat pot designar el seu propi perit (i pagar-ne els honoraris) i comunicar-ho a la companyia perquè arribe a un acord amb el perit de l'asseguradora. Davant del desacord entre els perits, el cas pot finalitzar en els tribunals amb la designació d'un tercer perit.

Una altra possibilitat és la presentació d'una reclamació al Departament d'Atenció al Client i continuar amb aquesta davant del Comissionat per a la Defensa de l'Assegurat i del Partícip en Plans de Pensions, adscrit a la Direcció General d'Assegurances.

L'última opció és acudir a la via judicial. En aquest cas convé contractar un advocat per a valorar les circumstàncies concretes del sinistre, la pòlissa i la conveniència o no d'acudir als tribunals.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions