Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Si vols que resolguem el teu cas en la revista EROSKI CONSUMER posa’t en contacte amb nosaltres. Només es respondran i es publicaran les consultes que des de la revista EROSKI CONSUMER considerem més interessants.

: Alguns veïns volen construir trasters a la terrassa comuna

Sóc propietària d'un habitatge en un immoble amb dos portals. Els serveis comuns són una sala de calderes i una de coberta que és terrassa-solàrium. S'ha aprovat un canvi d'ús de la terrassa per aixecar envans i recolzar-hi una teulada. Als buits es pretén fer trasters. En quina situació ens trobem els veïns que no volem trasters? Es poden escripturar els trasters? Es poden oferir trasters a persones que no són de la comunitat? Qui ha d'arreglar en el futur els problemes de la nova coberta?

La construcció de trasters a la terrassa sobre els que es recolzaria una teulada planteja la divisió d'un element comú, la terrassa, en elements privats, els trasters. Els trasters seran una construcció definitiva que cobriran l'edifici, és a dir, s'està sobreelevant l'edifici, la qual cosa requereix complir requisits administratius (llicències) i de la Llei de propietat horitzontal en el sentit d'assolir l'acord unànime de la Junta de propietaris. En cas contrari, l'acord no serà vàlid i pot ser impugnat.

Si construeixen tants trasters com propietaris hi ha i s'adjudica un traster a cada copropietari, passant a ser cada un d'ells propietat privada, es modifica el títol i aquesta modificació s'ha de portar al Registre de la Propietat, però no té perquè implicar el canvi dels coeficients de participació de cada pis i local. Però si es construeixen per vendre'ls, de manera que accedeixin a ells, en primer lloc, els copropietaris que ho vulguin i, en segon lloc, terceres persones alienes a la comunitat, cal atribuir a cada traster un coeficient de participació fins tornar a obtenir el 100% amb la suma de tots ells. En aquest supòsit s'ha de fer constar, en primer lloc, l'acord unànime al Llibre d'Actes de la Comunitat i, posteriorment, escripturar i registrar al Registre de la Propietat la modificació del títol constitutiu i dels coeficients.

Respecte a la contribució econòmica a l'obra i a les despeses de titulació i registre, correspondrà a tots els copropietaris d'acord amb el seu coeficient de participació. El manteniment i la reparació de la nova teulada concerneix tots els copropietaris d'habitatges, locals i trasters, d'acord amb els nous coeficients de participació.

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions