Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

: Exercicis i lesions principals del crossfit

Gener és mes de bons propòsits I molts d'aquests tenen a veure amb posar el cos a punt. Hi ha qui decideix fer-ho recorrent al crossfit, una disciplina exigent nascuda fa vint anys a califòrnia per a entrenar marines I bombers. Els seus exercicis d'alta intensitat ajuden a posar-se en forma, però convé executar-los correctament per a evitar lesions.

Exercicis i lesions principals del crossfit

El gimnàs CrossFit SJD, a Sant Joan Despí (Barcelona), descriu els moviments més comuns d’aquesta disciplina, mentre que Sergi Sastre, traumatòleg coordinador de la Unitat de Genoll i Artroscòpia de l’Hospital Clínic de Barcelona, els comenta des del punt de vista mèdic.

/imgs/20190101/GettyImages-862751482.jpg

AIR SQUAT

L’esquat és un exercici essencial per al benestar, ja que quan es practica assegura una funcionalitat vital en les articulacions de genoll i el maluc i un funcionament perfecte dels músculs flexors i extensors d’aquestes articulacions. Serveix per a treballar a nivell cardiovascular i de força resistència.

  • Lesions. Si no s’executa correctament, pot fer mal als genolls i l’esquena a la zona lumbar. Si baixem bruscament i fins a la flexió màxima i/o ens gira el genoll, hi ha risc de lesionar-nos el cartílag de la ròtula o els meniscos. En el cas dels tendons, el que corre més risc és el tendó rotular del genoll.

FRONT SQUAT

En aquest esquat hi ha un pes en la part frontal, i això fa que, a banda de treballar la musculatura de les cames, s’activi el core (regió abdominal i part baixa de l’esquena) i la part alta de l’esquena. Segons la càrrega, es practica la força màxima, la força resistència o la potència. I com que activa la majoria dels músculs, en un rang de repeticions correcte pot ser excel·lent per a fer un treball cardiovascular.

  • Lesions. Com que és un esquat al qual afegim pes, els riscos comentats es veuen agreujats en el cas del genoll. I si no tenim l’esquena recta, sobretot en la fase de pujada, és possible lesionar-se la zona lumbar de l’esquena.

PUSH PRESS

Per a treballar la potència i la força dels extensors de maluc i del tren superior. Aquest exercici d’embranzida recluta la musculatura de l’espatlla i el tríceps. És essencial mantenir l’esquena recta i aixecar la barra en posició vertical.

  • Lesions. Els tendons del manegot dels rotatoris de l’espatlla tenen més risc, ja que treballen amb molta tensió. És important fer pautes compensatòries amb gomes elàstiques i tenir una bona mobilitat de l’espatlla. Ajudarà treballar el core per a poder conservar una posició adequada quan estem amb el pes aixecat en vertical.

DEADLIFT

Exercici vital que ens ensenya a aixecar de manera encertada un pes del terra. Recluta moltíssima musculatura, sobretot de la cadena posterior, i és ideal per al desenvolupament de força i potència.

  • Lesions. La zona que més pateix és la part més baixa de la zona lumbar, per això és de vital importància mantenir l’esquena sempre recta. És freqüent voler arquejar-la quan aixequem el pes, però això produiria lesions tant en la columna lumbar com en la zona muscular adjacent.

PULL-UP

Per a fer aquestes flexions, necessitem una barra fixa i s’executen de dues maneres: de forma estricta, que és essencial per a guanyar força; i com a base per a altres variants, com ara kipping o butterfly, que requereixen més coordinació i tècnica i permeten fer més repeticions en menys temps. Treballen la musculatura de la zona dorsal.

  • Lesions. Quan ho fem amb un impuls inicial i amb una torsió de l’espatlla, és possible lesionar-se l’articulació de l’espatlla i el tendó de la porció llarga del bíceps. Per això és essencial fer una baixada lenta i controlada, sense deixar-nos caure.

SNATCH

Aquest aixecament és un exercici molt complex, que requereix d’una mobilitat i coordinació molt bones. Una vegada s’aprèn la tècnica, és ideal per a desenvolupar la potència. Hi té molta importància tota la musculatura abdominal i lumbar per a poder mantenir una bona posició, i trobar el pes apropiat per a poder executar-ho bé.

  • Lesions. El genoll té un risc de lesió alt, ja que es produeix una flexió màxima amb pes i amb desacceleració brusca. Si torcem el genoll o ens desequilibrem, és possible lesionar-se el menisc.

MUSCLE UP

Aquest exercici gimnàstic ajuda a desenvolupar la força relativa; és a dir, la força que tenim en relació amb el nostre pes corporal. Es pot executar de manera estricta o amb kipping. Treballa la musculatura dorsal, pectoral i el core.

  • Lesions. Les articulacions que corren més risc són les espatlles, ja que sobre aquestes recau la major part de la força. Com que aquests exercicis es fan de manera explosiva, es poden produir trencaments fibril·lars en els grups musculars que treballa o lesionar-se la porció llarga del bíceps, per haver d’executar moviments de torsió. També és susceptible de lesionar-se o agreujar lesions prèvies en l’articulació acromioclavicular de l’espatlla.

Paginació dins d’aquest contingut

  • Ves a la pàgina anterior: « L'EXPERT
  • Ets a la pàgina: [Pàg.. 3 de 3]

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions