Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Dietes en línia: analitzades les dietes que ofereixen 10 llocs web a quatre persones amb perfils diferents : Webs per a perdre pes: ni segures ni fiables

En la majoria de casos, els menús proposats suspenien l'examen dietètic d'EROSKI CONSUMER

La salut hi passa de puntetes

Qui elabora una dieta també ha de tenir en compte les diverses patologies que pot sofrir el pacient. En l’estudi, s’ha comprovat que tan sols el 25% de les dietes investigades adapta de manera correcta el tipus d’aliments, les quantitats, la forma d’elaboració i els consells dietètics a l’estat de salut del client.

Aquest problema es deu a la poca informació que demanen al pacient en el moment de registrar-se a la pàgina web. Solament en el 32% de les consultes realitzades pregunten de manera exhaustiva pels problemes de salut, i en la meitat dels casos no es preocupen de si es prenia algun medicament. Tot això va desembocar en el fet que en set de les pàgines estudiades (dietasnet.com, centrodenutricionydietetica.com, sanita-online.com, dietamedica.es, dietaon.com, dietikus.com i dietadukan.es) s’inclogués en la dieta tomàquet per al perfil 3, quan la persona tenia al.lèrgia a aquesta hortalissa.

A més, en dos de cada cinc casos no comuniquen al pacient amb obesitat quina és la pèrdua estimada saludable. Encara més, només a dietadukan.es, dietasnet.com, dietasonline.com, dietamedica.es i lediet.es concretaven el nombre de quilos estimats que es perdrien i el termini de temps per a rebaixar-los. Però hi ha diferències importants fins i tot en els mateixos perfils: a les dones de mitjana edat amb obesitat (perfils 1 i 2) els recomanaven aprimar-se des de 10 quilos en 20 setmanes (dietasonline.com) fins a 20,8 quilos en 30 setmanes (dietamedica.es), mentre que a l’home i a la dona jove els aconsellaven des d’1 quilo en 2 mesos (lediet.es) fins a 2,2 quilos en 2 setmanes (dietamedica.es).

Professionalitat dubtosa

/imgs/20120201/tema8.jpg
El client es posa en mans de suposats professionals de la salut. No obstant això, no tots ho són o, almenys, no ho demostren. Per exemple, a aleadiets.com, centrodenutricionydietetica.com, dietasonline.com, dietamedica.es i dietaon.com aporten proves de les especialitats dels professionals que elaboren les dietes: inclouen els números de col.legiats, pengen els seus currículums o esmenten que són membres de l’Associació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (AEDN). En canvi, la resta tan sols indica que són nutricionistes, sense concretar-ne el nivell d’estudis ni altres detalls importants. A dietasnet.com assenyalen que estan formats per la mateixa empresa i a dietikus.com són cinc enginyers informàtics amb assessorament de nutricionistes els qui acompleixen aquesta tasca.

Els menús: sense qualitat dietètica

En l’anàlisi dietètica, es va comprovar que la qualitat dietètica del 65% dels menús es valorava amb un deficient o un molt deficient (exceptuant-ne dietadukan.es i lediet.es, perquè no van plantejar cap dieta a la dona sense problemes d’obesitat per tenir un IMC adequat): un 17% d’aquelles es va valorar amb un “molt deficient”, la meitat amb un “deficient” i un 35% amb un “regular”. Malgrat tot, encara que es tracti de menús molt desequilibrats, no necessàriament el client desenvoluparà una deficiència nutricional si se cenyeix solament a les dues setmanes de menús proposades. Això sí, aquestes qualificacions denoten una falta d’educació en bons hàbits alimentaris i poden implicar carències nutritives a llarg termini si el client segueix la dieta més temps.

L’avaluació s’ha basat en les recomanacions de la “Guia de l’alimentació saludable” (SENC, 2004), que s’han adequat als requisits calòrics dels quatre perfils. El 40% de les dietes rebudes (pertanyents a sanita-online.com, centrodenutricionydietetica.com, dietamedica.es i dietadukan.es) no han pogut ser analitzades des d’un punt de vista dietètic per no incloure dades concretes i exactes sobre quantitats d’aliments (en grams, unitats o racions) d’acord amb les necessitats individuals, o bé perquè la dieta que oferien (sanita-online.com) no incloïa a penes carn, peix i ous (el que es coneix com una dieta “ovolactovegetariana”), com a norma sense valorar les necessitats i les preferències del client. Això indica que no es dóna al client una informació precisa que afavoreixi un seguiment adequat i ajustat de la pauta dietètica prescrita.

Les deficiències principals es van trobar en els menús proposats per dietikus.com, dietasonline.com i lediet.es. En el primer cas, es tracta d’una base de dades amb un nombre determinat de receptes que, de manera aleatòria, s’assignen als diferents perfils: la mateixa recepta, la mateixa forma de preparació, quantitats i llista d’ingredients per a tots els perfils amb independència de les necessitats especials i concretes de cada client. En general, les receptes pequen de ser energètiques i amb tècniques culinàries com ara fregits, empanats, etc.

En segon lloc, els menús de diestasonline.com ofereixen menys calories de les necessàries per a cada perfil. Per exemple, un menú aportava 622 Kcal i un altre 878 Kcal, quan els requeriments mínims del client (en aquest cas era el perfil 2) són de 1.200 Kcal. I finalment, en lediet.es es van avaluar tres menús setmanals en comptes de quatre (no es facilita una dieta a la jove sense problemes de sobrepès perquè estima que no necessita aprimar-se, però no fa la mateixa recomanació per al jove amb característiques semblants) i tots són deficients en qualitat dietètica. També es van detectar errors comuns en la resta de les dietes analitzades, bé per l’absència o l’escassetat d’aliments bàsics o just pel contrari, per la presència excessiva d’altres aliments. Per exemple, a dietasnet.com hi havia una absència de fruites seques i gairebé d’ous, però un excés proteic principalment de carn (una quantitat fins a tres vegades més alta de la recomanada), aspecte que també es donava en dietikus.com, dietasonline.com i dietaon.com.

Llicència per mentir

De vegades, sembla que a Internet impera el “tot s’hi val”. I més si es tracta de mètodes per a aprimar-se. Tanmateix, falsejar informació i convèncer el gran públic amb frases grandiloqüents quan és en joc la salut és una actitud que col.lideix frontalment amb la normativa vigent. En concret, amb el Reial Decret 1907/1996, del 2 d’agost, sobre publicitat i promoció comercial de productes, activitats o serveis amb pretesa finalitat sanitària, que estableix el següent: “Queda prohibida qualsevol classe de publicitat directa o indirecta, massiva o individualitzada, de productes, materials, substàncies, energies o mètodes amb pretesa finalitat sanitària en els casos següents”:

  • Que suggereixin propietats específiques aprimadores o contra l’obesitat.
  • Que proporcionin seguretats d’alleujament o curació certa.
  • Que proporcionin seguretats d’alleujament o curació certa. [….
  • Que pretenguin aportar testimoniatges de professionals sanitaris, de persones famoses o conegudes pel públic o de pacients reals o suposats, com a mitjà d’inducció al consum. […]

En l’estudi realitzat es van trobar aquests tipus de frases enganyoses en quatre pàgines web analitzades. Aquests en són alguns exemples:

  • www.sanita-online.com: En la portada de la web apareixen publicades afirmacions com “Aprima’t fàcil i ràpid”, “Pes ideal garantit”.
  • www.dietasnet.com”: En la portada de la web, s’observen afirmacions com “Descobreix com perdre pes amb la dieta adequada per a tu. Et garantim que en 10 setmanes obtindràs els resultats esperats per una nutricionista assignada especialment per a tu”.
  • www.dietamedica.com: S’hi afegeixen opinions d’usuaris o suposats pacients.
  • www.lediet.es: Hi destaquen afirmacions com “Aprimar-se de forma definitiva!” o “Lediet: la solució per a perdre pes”. A més, inclouen testimoniatges dels usuaris o suposats pacients.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions