Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Teletreball : Virtuts i defectes de treballar en pijama

El teletreball contribueix a promoure la direcció per objectius i la flexibilitat horària, alhora que concilia la vida laboral i la familiar

Telecentres, a mig camí entre la casa i l'oficina

Una possibilitat intermèdia entre treballar a casa i a l’oficina són els anomenats telecentres, o centres de recursos compartits, que reuneixen gairebé tots els avantatges dels dos anteriors i gairebé cap dels inconvenients. Aquests espais públics, patrocinats en general per ajuntaments i comunitats autònomes, estan dotats de l’equipament necessari per a disposar d’accés gratuït i de qualitat a Internet i a les noves tecnologies, amb la qual cosa s’allibera el treballador d’invertir en equips i programes informàtics que es queden obsolets molt aviat. L’usuari disposa d’un suport tècnic de gran valor i, a més, pot treballar en un ambient lliure d’interrupcions familiars i/o personals.

Ubicats de manera preferent en zones rurals de difícil accés a les noves tecnologies i en nuclis urbans desfavorits, els telecentres estan a disposició tant dels treballadors d’una empresa privada com de professionals liberals o de petites empreses. En aquests telecentres és habitual que es concentren diversos teletreballadors, sense que tinguen relació professional entre ells. Cada un es dedica al propi treball de forma independent, encara que això no és obstacle perquè puguen consultar-se dubtes o prendre un cafè junts, la qual cosa facilita les relacions humanes i professionals.

Buit legal

La legislació espanyola no preveu d’una manera expressa el teletreball, però tampoc el prohibeix. Al nostre país, el fet que un treballador preste els serveis a l’empresa a través de la fórmula del teletreball no implica una sèrie de deures i drets addicionals en la relació teletreballador-empresari, i ha de regir-se en principi per l’article 13 de l’Estatut dels Treballadors.

El que sí que és vigent des del juliol del 2002 és un acord marc europeu sobre teletreball, amb el qual es pretén que els teletreballadors es beneficien de la mateixa protecció que els assalariats que treballen als locals de l’empresa, i que regula la definició i el camp d’aplicació del teletreball, el caràcter voluntari, les condicions d’ocupació, la protecció de dades, la vida privada, els equipaments, la salut i la seguretat, l’organització del treball, la formació i els drets col·lectius, així com el seu seguiment. Aquest acord equipara flexibilitat i seguretat i reforça la qualitat de les feines, ja que vincula el teletreball a un contracte i iguala el tracte d’aquests treballadors amb els assalariats que treballen als locals de l’empresa.

Modalitats del teletreball

/imgs/20080601/informe.02.jpg

  • Al propi domicili. Aquest és el tipus de treball amb un potencial més gran de creixement.
    • Per compte propi. Característic dels professionals que realitzen tasques relacionades amb el maneig de dades o que suposen una labor d’estudi i disseny. Un dels factors del seu desenvolupament és l’externalització, és a dir, la subcontractació d’altres empreses o de professionals independents per a realitzar tasques no relacionades directament amb l’activitat principal de l’empresa.
    • Per compte d’altri. Pot respondre a necessitats del treballador o a una política pròpia de l’empresa. En aquesta modalitat és freqüent que els treballadors alternen el teletreball amb l’assistència a l’oficina, treballant dos o tres dies a la setmana des de casa, i dedicant els altres dies a reunions i treball a l’empresa.
  • Centres de teletreball o telecentres. Un telecentre és una oficina que disposa de recursos compartits i que compta per a això amb les instal·lacions de telecomunicacions i dels equips informàtics necessaris per a poder desenvolupar les activitats laborals.
  • Teletreballadors mòbils o itinerants. En aquesta modalitat s’enquadren els treballadors que necessiten desplaçar-se amb freqüència per a millorar el servei que presten als seus clients, com els professionals que es dediquen al manteniment d’equips informàtics, els viatjants de comerç, els reporters, consultors, etc. Per aquest motiu, és molt important la utilització de xarxes telefòniques i connexions d’ordinador en línia per a mantenir el contacte amb l’empresa mentre desenvolupen l’activitat professional.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions