Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Teletreball : Virtuts i defectes de treballar en pijama

El teletreball contribueix a promoure la direcció per objectius i la flexibilitat horària, alhora que concilia la vida laboral i la familiar

Aspirants a teletreballador

En principi, qualsevol professional per compte propi o d’altri, a temps parcial o en jornada completa, pot formar part d’aquesta comunitat de teletreballadors. Però no totes les professions permeten la flexibilitat necessària per a exercir les comeses des de la pròpia llar. En línies generals, les activitats més accessibles al teletreball són aquelles que generen informació o que la converteixen, la difonen, la comparteixen i hi accedeixen, com és el cas de documentalistes, analistes de sistemes, programadors informàtics, traductors, comptables, periodistes o agents d’assegurances, entre altres professionals. També recorren al teletreball els agents immobiliaris, els juristes, els corredors d’assegurances i de borsa (agents o venedors) i els auxiliars administratius.

Amb tot, molts treballadors rebutgen aquesta alternativa. Cal ser disciplinat i trencar barreres culturals com la d’acudir tots els dies a l’oficina. L’aspirant a teletreballador ha de dominar el tipus de tasca que du a terme, tenir autodisciplina laboral i coneixements bàsics d’informàtica i comunicacions. Entre les seues aptituds es troben també l’automotivació, l’adaptabilitat, la planificació, l’autoconfiança i la iniciativa, entre d’altres.

El teletreball també ha obert expectatives d’ocupació importants per a sectors socials amb dificultats especials d’inserció laboral, com és el cas de les persones amb restriccions greus de mobilitat, per permetre obviar els inconvenients derivats de la necessitat de traslladar-se al lloc habitual de treball. El mateix ocorre amb altres grups que han suportat dècades de discriminació en l’àmbit laboral, com les mares, que troben en el teletreball, amb els seus horaris flexibles, una oportunitat per a continuar la seua carrera professional sense descuidar la família i la vida personal. Tot i això, moltes dones troben en aquesta elecció laboral inconvenients importants: la fusió dels àmbits laboral i domèstic pot fer que moltes limiten les sortides a l’exterior i es retraguen més del que és normal.

Conciliar vida familiar i treball

Mentre que fa mig segle el 92% dels treballadors europeus concedien més importància a la vida professional que a la privada, al segle XXI el 54% atorga més transcendència a les qüestions personals, tal com recull l’última enquesta sobre teletreball elaborada pel portal d’ocupació Monster. En la mateixa línia es manifestava l’any 2004 el Parlament Europeu, que establia en una de les deu consignes recollides en l’acta del 9 de març l’obligació de destacar la importància del treball a distància, quan aquest siga possible, perquè els treballadors, homes i dones, puguen complir les seues obligacions professionals, familiars i educatives i s’aconseguisca un equilibri entre els interessos propis i els interessos de l’empresa.

Malgrat tot això, Espanya és un dels països europeus que menys inverteix en ajudes a la família, amb un 0,8% del PIB, segons l'”Estudi Anual Cátenon de Satisfacció Laboral i Qualitat de Vida 2007″. Segons aquesta investigació, les mesures de conciliació de les empreses espanyoles són insuficients, i només un 5% de les companyies al nostre país ofereixen guarderies per als empleats i un 10% assumeixen la flexibilització horària que sol·liciten tres de cada quatre treballadors.

Davant d’aquest panorama, el teletreball es revela com la millor opció per a conciliar la vida laboral i la familiar, de manera especial en els casos de persones amb familiars dependents (xiquets o persones grans), amb problemes de mobilitat o amb residències allunyades, ja que permet unir, en un mateix espai, la família i el treball.

En una experiència realitzada el 2004 per Telefónica I+D, el 90% dels implicats considerava que el teletreball millorava la conciliació de la vida familiar i la laboral i cap no creia que la dificultava. Tots van coincidir en l’acceptació favorable del teletreball per l’entorn familiar, i van valorar, en una escala de l’u al cinc, l’adequació del teletreball a la vida personal amb un 4,5.

No obstant això, la prima línia que divideix casa i treball pot originar conflictes al si familiar per la intromissió de les responsabilitats familiars en el treball i pel perill d’addicció per la falta d’horari fix, entre altres factors. La solució als possibles problemes passa per treballar regularment uns dies a casa i uns altres a l’oficina. Aquesta opció eleva al màxim els beneficis del teletreball perquè hi ha una concentració i una flexibilitat majors per a la família, i redueix al mínim els problemes d’aïllament social i el manteniment de relacions amb els directius i companys.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions