Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Enquestats més de 1.000 usuaris de www.consumer.es sobre el seu consum de verdures i hortalisses congelades : Verdura congelada: la dificultat de posar fi a les falses creences

Un 83% dels enquestats adquireix habitualment la verdura en el format fresc, però només un 14% dels entrevistats tria la verdura congelada amb freqüència

Hàbits

Hàbits de consum

/imgs/20161201/Boll.jpg

Tan sols un 7% dels enquestats reconeix que no sol consumir verdura habitualment. La resta en pren amb freqüències diferents durant la setmana: un 37% ho fa entre 1 i 5 vegades; un altre 34%, entre 5 i 10 vegades; i un 22%, més de 10 vegades.

Les autoritats sanitàries aconsellen un consum d’hortalisses d’entre tres i cinc racions al dia; és a dir, un mínim de 400 grams diaris. Per complir aquestes recomanacions, n’hi hauria prou de menjar-ne en el primer plat i també acompanyant els segons, tant per dinar com per sopar. A més, convé que almenys una ració sigui en amanida, perquè és la millor manera en què preserven tots els nutrients.

El 83% dels consumidors consultats assegura que normalment adquireix verdura fresca. Només un 14% en tria habitualment de congelada i un altre 3% opta per les conserves.

Encara més, un 52% dels entrevistats afegeix que sol menjar verdura congelada amb menys freqüència que en el format fresc i només un 11% opta per la verdura congelada amb més assiduïtat. El 27% reconeix que mai consumeix verdura congelada.

En aquest sentit, n’hi ha que donen crèdit a falses creences com ara que la verdura congelada conté conservants o que perd propietats, entre altres mites. De fet, tres de cada quatre persones entrevistades argumenten l’elecció de la verdura fresca amb dos motius principals: que és més sana i que té més bon gust. Un altre 22% diu que la pren així perquè la troba fàcilment a l’establiment on l’adquireix.

Sobre la verdura congelada

Tres de cada quatre enquestats asseguren que consumeixen verdura congelada. Entre aquests, el 44% prefereix prendre-la de forma individual, un altre 22% opta per la barreja i al 34% no li importa una forma o una altra.

Més de la meitat dels enquestats que consumeixen verdura congelada (un 55%) ho fa perquè sempre la té disponibles en bon estat i en qualsevol moment de la temporada. Un altre 36% fa referència a la seva facilitat d’ús i senzillesa a l’hora de cuinar-la (és fàcil de preparar i de servir, i ja ve preparada, tallada i neta) i, finalment, un 9% la tria per l’estalvi de temps i de diners que suposa.

És cert que la verdura congelada té l’avantatge que ja està neta, sencera o trossejada i llesta per a la cocció (sense necessitat de descongelar-la) directament en aigua bullint. Aquest és el seu principal reclam per a aquells que l’adquireixen. Però, a més, com que transcorre tan poc temps entre la recol.lecció i la congelació (només unes hores), aquest tipus de producte conserva molt bé les qualitats nutritives de la verdura fresca, fins i tot de vegades presenta un contingut de vitamines i minerals superior a un altre tipus de formats. Per exemple, la quantitat de vitamina C que aporten els espinacs frescos consumits als tres dies de la seva recol.lecció és inferior a la que proporcionen els espinacs congelats. I, finalment, la seva relació qualitat i preu és molt bona.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions