Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Instal·lacions esportives municipals : Unes ciutats inverteixen en esport i el promouen molt més que altres

CONSUMER EROSKI compara les infraestructures esportives de titularitat pública de 18 ciutats i analitza, després de visitar-les, 144 de les seues instal.lacions més emblemàtiques

Quant costa fer esport?

/imgs/20060201/atleta.jpg En general hi ha un ampli ventall de tarifes i abonaments que depèn de diferents factors, entre els quals destaquen l’edat (infantil, jove, adult, majors de 60 anys, pensionistes?), l’empadronament de l’usuari al municipi, la pertinença a diferents associacions, la possessió de targetes o carnets de caràcter municipal, etc.

Així, el preu de l’abonament de temporada per a majors de 18 anys durant el passat any 2005 costava a Vitòria 78 euros i a Bilbao 98 euros, mentre que a Oviedo se’n pagaven gairebé 50 euros més. En canvi, en altres ciutats l’abonament és mensual, com a Granada i Alacant, on es paguen 25 euros al mes (amb tots els serveis inclosos). Màlaga, Còrdova, Pamplona i Valladolid aplicaven tarifes semblants: entre 30 i 35 euros mensuals per l’accés a totes les instal.lacions.

Està molt estesa la possibilitat d’optar per abonaments de caràcter familiar (només Cadis i Còrdova no n’ofereixen), ja siguen mensuals o anuals. A Vitòria, Pamplona i Múrcia es preveuen descomptes de fins al 80% respecte de la tarifa normal, sempre segons el nombre de membres de la família. A la Corunya el preu de l’abonament familiar és de 23 euros mensuals; a València, Oviedo i Granada es paguen al voltant de 35 euros al mes; a Valladolid, 43 euros i a Barcelona hi ha notables diferències entre distintes instal.lacions esportives municipals: les tarifes oscil.len entre el 32 i el 60 euros pel mateix abonament familiar. Pel que fa als abonaments per temporada per a famílies (normalment de nou mesos) destaquen les assequibles tarifes de Bilbao (la tarifa familiar vorejava al 2005 els 142 euros, és a dir, a penes 16 euros mensuals) i Saragossa (al voltant de 100 euros per temporada).

Els pensionistes i majors de 60 o 65 anys també es poden beneficiar de descomptes importants. A les piscines de Saragossa paguen al voltant d’11 euros al mes, mentre que a Oviedo paguen prop de 20 euros. La Corunya, Granada, Pamplona i València coincideixen en les tarifes per als més grans de 65 anys, al voltant de 18 euros mensuals durant l’any passat, mentre que a Vitòria, Bilbao, Sant Sebastià i Còrdova s’apliquen descomptes per a aquest col.lectiu de fins al 70 % respecte de la tarifa normal.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions