Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Analitzada la qualitat de 100 càmpings en 18 províncies espanyoles : Un de cada tres càmpings visitats suspèn per deficiències en accessibilitat i seguretat

Les mancances també són més que cridaneres en els equipaments i els serveis que ofereixen

Els més nets, els de 1a i 2a, i taules comparatives

/imgs/20110701/tema7.jpg
Un càmping pot ser segur, barat, accessible o amb bons serveis i equipaments, però no serveix de res si les instal.lacions no es troben en un estat òptim de conservació i la neteja brilla per la seva absència. En aquest apartat, no hi ha diferències entre els càmpings de 1a i 2a categoria, la netedat en tots dos casos s’ha valorat amb un “molt bé”), i els de la categoria més baixa, que es conformen amb un correcte “bé”.

Si s’examina l’estat dels serveis de què disposa el càmping, només en quatre d’aquests el bar es trobava mancat d’higiene, igual com passava als banys de dos càmpings de Sevilla i la Corunya i un altre més a Madrid. Finalment, la zona infantil de la meitat de les instal.lacions visitades a Saragossa i un de cada quatre de la Corunya estava realment bruta. Els safareigs i les piques estan en bones condicions en pràcticament tots els càmpings analitzats. Encara que destaca negativament la nul.la netedat observada en un càmping situat a la Corunya.

/imgs/20110701/tema6.jpg
Una bona eina per a poder mantenir aquests espais més nets és disposar de contenidors de reciclatge per als acampadors. En gairebé tots els càmpings visitats hi havia contenidors per a dipositar-hi les escombraries orgàniques, encara que hi havia disparitats en la dotació de la resta de contenidors: un 65% tenen contenidors per al paper i per al plàstic, un 78% en tenen per a recipients de vidre i en un 69% n’hi ha per a dipositar-hi piles que més tard es reutilitzaran.

Els càmpings de Barcelona, entre els més cars

/imgs/20110701/tema8.jpg
El càmping s’ha convertit en una alternativa d’allotjament per a passar uns dies a l’aire lliure i a un preu més econòmic. Aquesta és, almenys, la creença popular. Per comprovar-ho i amb la finalitat de comparar preus, EROSKI CONSUMER ha consultat les tarifes per a dos supòsits: un matrimoni amb un fill que vol allotjar-se amb la seva tenda de campanya familiar durant la primera quinzena d’agost (temporada alta) i el segon supòsit, la mateixa família però en comptes d’allotjar-se en una tenda ho fan en una caravana.

Pràcticament no hi ha diferències de preu entre els dos supòsits: 460 euros en cas d’utilitzar una tenda familiar i 464 per a la pernocta en caravana. Així, el cost mitjà, independentment de l’element d’acampada, se situa en els 462 euros; un 22% més car en relació a les conclusions de l’estudi de 2007, quan l’IPC en aquests anys ha augmentat una mica més d’un 9%. Per sobre d’aquest preu mitjà es troben els càmpings localitzats a Biscaia, Valladolid, Màlaga, Guipúscoa, Cantàbria i Barcelona (el preu mitjà dels quals és el més onerós de l’estudi), mentre que les instal.lacions visitades a la resta de províncies són més econòmiques, especialment els càmpings visitats a Sevilla.

A més de pagar el preu per l’estada, en alguns càmpings s’ha d’abonar una quantitat determinada per fer servir algunes instal.lacions o determinats serveis; dels 91 càmpings que disposen de rentadora automàtica, un centre ofereix el rentat gratis mentre que en la resta el desemborsament està entre 1 i 6 euros. El mateix passa amb l’assecadora automàtica (disponible en 61 càmpings): un no cobra res per usar-la i en els altres el preu oscil.la entre els 0,20 cèntims d’euro i els 6 euros. Una cosa curiosa és que cobrin per una dutxa d’aigua calenta: això passa en sis dels 100 càmpings visitats, on cal fer un desemborsament que varia entre els 0,5 cèntims d’euro i els 4 euros.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions