Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Establiments de bronzejament artificial : Solàriums: incompleixen la llei que els regula

Només el 8% dels centres visitats en tot el país aproven l'examen, basat en la normativa vigent

Irregularitats pertot arreu

El 16% dels establiments van permetre als tècnics d’aquesta revista entrar a la cabina de bronzejament sense protecció per als ulls, tot i que la manca d’una protecció ocular adequada pot causar lesions importants als ulls de l’usuari. El comportament més correcte hagués sigut facilitar ulleres o adhesius al client de forma gratuïta: ho van fer el 74% dels centres visitats.

Altres pràctiques incorrectes són: en un de cada quatre centres visitats es permet al client utilitzar cremes acceleradores del bronzejament i en quasi la meitat no s’informa (ni oralment ni per escrit) de la conveniència de no prendre el sol i de sotmetre’s a una sessió de bronzejament artificial en el mateix dia.

I la informació exposada al públic és escassa i deficient: gran part dels establiments incompleix la normativa vigent. Així, un 58% no té exposat el cartell obligatori que prohibeix als menors de 18 anys sotmetre’s a una sessió de bronzejament. Quasi en la meitat dels establiments no es va veure el cartell (també obligatori) que fa referència als fototips de pell existents i els temps màxims d’exposició recomanats per a cada un d’ells. A més, en un de cada tres no hi ha el cartell obligatori explicatiu dels riscs que suposa l’exposició a raigs UVA (envelliment prematur de la pell, danys en els ulls, tumors cutanis…).

D’altra banda, els cartells igualment obligatoris informatius sobre les precaucions que l’usuari ha d’adoptar abans de sotmetre’s a una sessió de raigs ultraviolats (no fer-ho en cas d’embaràs i tampoc si tenim moltes pigues o ens estem medicant), no es van veure en un de cada sis centres de bronzejament. A més, en el 80% dels establiments no es va preguntar al nou client si tenia antecedents familiars de càncer de pell, que desaconsellaria l’exposició a raigs UVA. La llei estableix que han de transcórrer almenys 48 hores entre les dues primeres exposicions a les màquines de bronzejament. Tanmtaeix, un 16% dels establiments permeten als clients prendre dos sessions seguides de solàrium. Els tècnics de CONSUMER van acudir als establiments comunicant als empleats que era la primera vegada que anaven a prendre sessions de bronzejament i que els agradaria fer dues sessions seguides.

Professionals sense la titulació exigida legalment

També en la titulació dels treballadors d’aquests locals es van detectar greus mancances. La legislació els exigeix fer un curs específic de formació. Doncs bé, en un 58% dels establiments visitats es va afirmar als tècnics d’aquesta revista (que van actuar en tot moment com a clients) que no els havien exigit cap tipus de titulació ni curs específic sobre aparells de bronzejament per a accedir al lloc de treball. D’altra banda, l’estat i el manteniment de les màquines de bronzejament tampoc no és correcte en tots els casos. Sis de cada deu cabines no ofereixen clarament visibles les instruccions d’ús i en un 72% no es veuen els documents de revisió i de manteniment a què han de ser sotmesos els aparells.

En les prestacions de les cabines de bronzejament també es van trobar deficiències importants.

Així, un 35% de les cabines no disposen de comandaments per a graduar la ventilació, i un 32% no ofereix un vestidor espaiós.

Quant a la higiene, un 28% de les cabines no disposen de paperera i en el 34% dels establiments no es van facilitar mocadors o tovalloletes desmaquilladores (una recomanació bàsica és desmaquillar-se abans d’anar a la cabina de bronzejament). I en un 59% dels casos no es va facilitar al client un paper, plàstic o estora d’un sol ús que impedís el contacte del cos de l’usuari amb la superfície de la màquina bronzejadora.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions