Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

: Semblen iguals en tot, però no ho són

UN PER UN, TRETZE FORMATGES FRESCOS

RUIZ FRANCOS (Elaboració tradicional)

 • Surt a 4,88 euros el quilo (812 pessetes el quilo). La millor relació qualitat-preu dels tradicionals.
 • Tipus: formatge fresc. Amb llet pasteuritzada de vaca i ovella. Un dels de més extracte sec (30,7%). El de més cendres (1,9%), la qual cosa equival a dir el de més minerals. Estat microbiològic satisfactori. En tast (7,2 punts), un dels millors.

BERTA (Elaboració tradicional)

 • Surt a 4,42 euros el quilo (735 pessetes el quilo). Una altra bona opció: resulta saborós sent el menys gras i el menys calòric. A més, és barat.
 • Tipus: formatge fresc. Denominació ("formatge fresc de Burgos") no conforme a la norma. Amb llet de vaca pasteuritzada. Semigràs. El de menor (23%) extracte sec i el de menys greix (10%), proteïna (7,7%), calories (138 kcal/100 g) i calci (263 mg/100 g). Estat microbiològic satisfactori. En tast (7,2 punts), un dels millors.

LA PASIEGA DE PEÑA PELADA (Elaboració tradicional)

 • Surt a 4,14 euros el quilo (689 pessetes el quilo), el més barat de tots.
 • Tipus: formatge fresc. Amb llet pasteuritzada de vaca. El de menys percentatge de greix sobre extracte sec (41,9%); és semigràs. Un dels menys calòrics (154 kcal/100 g). Moltes cendres (1,9%), és a dir, molts minerals. Alt contingut en calci (341 mg/100 g). Estat microbiològic satisfactori. En tast, 6,6 punts.

ANGULO (Elaboració tradicional)

 • Surt a 5,70 euros el quilo (948 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge fresc. Denominació ("formatge de Burgos fresc") no conforme a la norma. Amb llet pasteuritzada de vaca i ovella. Entre els tradicionals, el de més extracte sec (32,2%), proteïna (10,8%), greix (16,2%), energia (203 kcal/100 g) i calci (352 mg/100 g). El de menys clorurs (0%), però també el de menys cendres (1,41%). Estat microbiològic satisfactori. En tast, 6,1 punts.

GAILLA (Elaboració tradicional)

 • Surt a 5,52 euros el quilo (918 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge fresc. Amb llet pasteuritzada de vaca i ovella. Etiquetatge no conforme a la norma: es declara semigràs quan, segons els resultats de laboratori (52,7% de greix sobre extracte sec), és gras. Indica "data de consum preferent" quan ha d'assenyalar "data de caducitat". Un dels de més greix (15,3%), greix sobre extracte sec, calories i cendres. El de més clorurs (0,6%). Estat microbiològic satisfactori. En tast, el millor de tots, amb 7,5 punts.

BIEN APARECIDA (Elaboració tradicional)

 • Surt a 5,93 euros el quilo (986 pessetes el quilo), el més car dels tradicionals.
 • Etiquetatge no conforme a la norma: indica "extracte sec magre", però no el "greix sobre extracte sec", ni la categoria grassa del producte. Elaborat amb llet pasteuritzada de vaca. Un dels de menys extracte sec (25,8%), poc greix (11,7%), proteïna (8,9%) i aportació calòrica modesta (154 kcal/100 g). Estat microbiològic satisfactori. En tast, 6,9 punts.

ARKAUTE (Elaboració tradicional)

 • Surt a 4,28 euros el quilo (711 pessetes el quilo), molt barat.
 • Tipus: formatge fresc. L'únic amb només llet pasteuritzada de cabra. Etiquetatge millorable: no diu que és un formatge gras. El percentatge de greix sobre extracte sec més elevat (53,7%). Molt pocs (0,1%) clorurs. Estat microbiològic correcte, però recompte de microorganismes coliformes superior a 1.000 ufc/g, cosa que probablement sigui a causa del trencament de la cadena de fred posterior a la sortida del producte de la planta d'elaboració. En tast, el pitjor: 5,4 punts.

MAMA LUISE (Ultrafiltrats)

 • Surt a 6,46 euros el quilo (1.105 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge fresc. La millor relació qualitat-preu dels ultrafiltrats. Denominació ("formatge fresc Burgos") no conforme a la norma. Amb llet pasteuritzada de vaca (se sobreentén, no ho indica). Màxims extracte sec (36%), greix (19,8%) i aportament energètic (236 kcal/100 g). Un dels de més greix (55%) sobre extracte sec i cendres (1,7%). Estat microbiològic satisfactori. En tast, dels millors: 7,1 punts.

EL MONASTERIO (Ultrafiltrats)

 • Surt a 6,68 euros el quilo (1.111 pessetes el quilo). Una altra bona opció, perquè resulta saborós sent el menys gras i calòric.
 • Tipus: formatge fresc. Denominació conforme a la norma, encara que a més indica "formatge de Burgos". Amb llet de vaca i cabra. Semigràs. Entre els ultrafiltrats, el de menys extracte sec (29,6%), greix (12,5%), grassa sobre extracte sec (42,2%), energia (176 kcal/100 g) i cendres (0,9%). Estat microbiològic satisfactori. En tast, el millor: 7,4 punts.

BURGO DE ARIAS (Ultrafiltrats)

 • Surt a 6,56 euros el quilo (1.091 pessetes el quilo), el més barat dels ultrafiltrats.
 • Tipus: formatge blanc pasteuritzat. Amb llet pasteuritzada de vaca. El de menys calci (318 mg/100 g) i proteïna (11,8%). Estat microbiològic correcte, però recompte de microorganismes coliformes superior a 1.000 ufc/g, la qual cosa probablement sigui a causa del trencament de la cadena de fred posterior a la sortida del producte de la planta d'elaboració. En tast, 6,9 punts.

EL VENTERO (Ultrafiltrats)

 • Surt a 6,60 euros el quilo (1.098 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge fresc. Amb llet pasteuritzada de vaca i cabra. Contingut màxim en proteïna (15,2%) i important en calci (349 mg/100 g). Estat microbiològic correcte, però recompte de microorganismes coliformes superior a 1.000 ufc/g, cosa que probablement sigui per un trencament de la cadena de fred posterior a la sortida del producte de la planta d'elaboració. En tast, 6,2 punts.

GARCÍA BAQUERO (Ultrafiltrats)

 • Surt a 7,16 euros el quilo (1.191 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge blanc pasteuritzat. El més car de tots els estudiats. Amb llet pasteuritzada de vaca. Denominació conforme a la norma encara que també indica "formatge de Burgos". Estat microbiològic correcte, però recompte de microorganismes coliformes superior a 1.000 ufc/g, cosa que probablement sigui per un trencament de la cadena de fred posterior a la sortida del producte de la planta d'elaboració. En tast (7,2 punts), un dels millors.

ANGULO (Ultrafiltrats)

 • Surt a 6,84 euros el quilo (1.138 pessetes el quilo).
 • Tipus: formatge fresc. Denominació ("formatge de Burgos fresc") no conforme a la norma. Amb llet pasteuritzada de vaca i ovella. El de més calci (372 mg/100 g). Estat microbiològic correcte, però recompte de microorganismes coliformes superior a 1.000 ufc/g, cosa que probablement sigui causa d'un trencament de la cadena de fred posterior a la sortida del producte de la planta d'elaboració. En tast, 6,1 punts, un dels pitjors.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions