Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Talassoteràpia : Salut i bellesa amb sabor a mar

Els centres de talassoteràpia han d'utilitzar aigua marina en els seus tractaments, encara que per culpa del buit legal del sector en algunes instal·lacions no es compleix aquesta premissa

Buit legal

França és en l’actualitat l’únic país europeu que disposa d’un organisme oficial per a regular la talassoteràpia. La Federació Internacional “Mer et Santé”, juntament amb el certificat de qualitat “Qualicert”, garanteix la qualitat de les cures termals i les premisses fonamentals per a definir una institució com a centre de talassoteràpia. Entre els requisits s’estableix que els centres de talassoteràpia han d’estar emplaçats en un lloc de clima marí, utilitzar aigua de mar i disposar d’infraestructura i equipament adequats per a aprofitar els beneficis del mar en la salut de les persones, a més de comptar amb un personal professional amb supervisió mèdica.

Al nostre país, només dues comunitats autònomes, Galícia i Múrcia, disposen de legislació específica en matèria de talassoteràpia.

A la comunitat gallega, la Llei 9/1997, de 21 d’agost, d’ordenació i promoció del turisme a Galícia s’aplica a les empreses que presten serveis de balneari, medicina preventiva i regenerativa i de rehabilitació i fa referència expressa als centres de talassoteràpia que disposen d’instal·lacions complementàries turístiques. La norma fixa que la qualitat dels serveis i la capacitació i reciclatge del personal seran objecte d’especial atenció per part de l’Administració turística gallega.

Una altra llei gallega, la 5/1995, de 7 juny, de regulació de les aigües minerals, termals, de brollador i dels establiments balnearis de la comunitat autònoma de Galícia, s’aplica també a les aigües mineroindustrials, que són les que permeten l’aprofitament racional de les substàncies que contenen i en les quals apareix també l’aigua de mar. La seua catalogació i el reconeixement correspon a la Conselleria d’Indústria.

Pel que fa a Múrcia, els centres de talassoteràpia estan regulats pel decret 55/1997, d’11 de juliol, sobre condicions sanitàries de balnearis, banys termals i establiments de talassoteràpia i aplicació de peloides (fangs) regula la matèria..

Preus per a totes les butxaques

Gaudir durant prop d’una hora d’un Circuit Marí en una piscina d’aigua de mar a 33º C, amb hidrojet, bombolles, colls de cigne, jacuzzi, natació contra corrent, pediluvi, terma romana i zona relax costa entre 12 i 15 euros. Si el circuit inclou un bany de vapor (hammam) amb essències, el preu s’eleva a 27 euros, i arriba als 72 euros per sessió si s’hi suma l’ús de termes a diferents temperatures (Caldarium+Tepidarium+Frigidarium) i un bany en una banyera d’aigua marina amb essències.

La preferència per altres tractaments com l’algoteràpia, embolicament en fangs marins, dutxa escocesa o una sessió de pressoteràpia suposa un desembossament d’entre 20 i 58 euros. Alguns centres disposen de bons de 10 a 100 sessions, que permeten un estalvi d’entre 3 i 9 euros per sessió. També hi ha la possibilitat de fer-se soci del centre de talassoteràpia, amb l’avantatge de l’ús il·limitat des de 60 euros mensuals.

La majoria d’aquests centres es troben situats en establiments hotelers allunyats de les grans ciutats, per la qual cosa ofereixen programes complets de salut i bellesa que inclouen l’allotjament durant el temps que dure el tractament escollit. Així, un programa antiestrès amb 3 nits d’estada costa entre 270 i 350 euros. Si el que es vol és lluitar contra la cel·lulitis, la despesa per un tractament de set dies amb les corresponents nits d’hotel pot ascendir fins als 800 euros, aproximadament el que costa en aquestes instal·lacions deixar de fumar, o almenys intentar-ho, en una “cura” de sis dies amb allotjament inclòs.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions