Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Talassoteràpia : Salut i bellesa amb sabor a mar

Els centres de talassoteràpia han d'utilitzar aigua marina en els seus tractaments, encara que per culpa del buit legal del sector en algunes instal·lacions no es compleix aquesta premissa

La clau està en l'aigua

La falta de normatives i reglaments espanyols que regulen el sector i que impedisquen la competència deslleial i els abusos als usuaris, unida al desconeixement al respecte per part d’aquests últims, ha motivat que sovint es confonguen els termes. El que cal saber en primer lloc és la diferència entre la talassoteràpia, la balneoteràpia o termalisme i els centres de SPA. La clau està en el tipus d’aigua que utilitzen en les teràpies: marina en els centres de talassoteràpia, termal (mineromedicinal) en els balnearis i aigua corrent (de l’aixeta, però tractada amb additius) en els SPA. Perquè no ens donen gat per llebre, és a dir, aigua de l’aixeta a la qual s’ha afegit sal marina, cal assegurar-se que al centre de talassoteràpia confluïsquen tres factors: aigua salina del mar, aire marí i clima de vessant marítima. I per a assegurar-se aquestes condicions, el centre ha d’estar prop del mar, tenir una aportació contínua d’aigua marina i seguir unes mesures higièniques de purificació i tractament de l’aigua que no n’alteren les propietats.

Un mar de beneficis

La matèria primera de la talassoteràpia, l’aigua de mar, conté al voltant de 35 grams de sal per litre. D’aquesta quantitat, el 75% és clorur sòdic i el 25% restant està compost per clorur i sulfat de magnesi i sulfats de sodi i calci. Però els seus beneficis demostrats sobre la pell i l’organisme són deguts a l’oxigen, el nitrogen, el iode, el fluor, el coure, el ferro, el zinc i altres elements, fins a 75, considerats necessaris per al bon funcionament del metabolisme humà. Algunes d’aquestes substàncies d’origen marí tenen, així mateix, propietats biològiques molt beneficioses per ser antitumorals, antibacterianes i antivirals. /imgs/20060401/img.informe.03.jpg

A més, la composició de l’aigua de mar és semblant a la del plasma sanguini, i això la converteix en una gran medicina per a mineralitzar l’organisme. És un element viu amb un gran contingut en plàncton i algues microscòpiques que li confereixen propietats antibiòtiques i estimulants, amb efectes terapèutics sobre la pell i les articulacions. Per aprofitar-ne tota la riquesa biològica, als centres de talassoteràpia se sotmet l’aigua marina a un procés específic de depuració i esterilització. L’aigua que s’utilitza en aquests centres es recull a més de mil metres de la ribera i és depurada amb rajos ultravioleta per garantir-ne un manteniment perfecte i l’absència total de gèrmens.

Minerals com el iode, el potassi, el zinc o el sodi, presents al mar, penetren en el cos humà a través de la pell, en un procés denominat osmosi, que té lloc quan l’organisme entra en contacte amb l’aigua salada i es donen uns nivells tèrmics adequats, entre 35 i 37 graus. El cos absorbeix aquestes substàncies i en genera la renovació en el mateix organisme. La pressió hidrostàtica de l’aigua provoca, a més, una compressió sobre les zones submergides del cos, fet que afavoreix el retorn de la sang venosa al cor i l’activació de la circulació sanguínia.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions