Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Analitzades sobre el terreny 300 línies d'autobús urbà de 18 ciutats. A més, opinen 3.000 usuaris : Puntualitat i informació, principals deficiències dels autobusos urbans

El servei que presten ha millorat molt en quatre anys. La freqüència mitjana és de 16 minuts i el preu del viatge comprant un abonament de diversos viatges, 0,55 euros

La parada, un lloc per a esperar

/imgs/20071001/img.tema-portada.02.jpgEl trajecte d’un viatger comença quan aquest arriba a la parada d’autobús. Gairebé vuit de cada deu parades a què han acudit els tècnics de CONSUMER EROSKI estaven netes i ben cuidades. Amb tot, en la meitat dels baixadors visitats a Barcelona i a Múrcia, i en tres de cada deu de la Corunya, Màlaga i Vitòria, es va detectar brutícia, pintades o fins i tot vidres trencats. El 83% de les parades compten amb marquesina i banc, una situació semblant a la del 2003, encara que en algunes ciutats una de cada tres parades no comptava amb cap d’aquests elements (casos de la Corunya, Alacant, Barcelona, Còrdova, Múrcia i Vitòria).

En la immensa majoria dels baixadors es van trobar cartells amb les rutes dels autobusos i amb les freqüències i els horaris (les excepcions: Granada i Sevilla). Fins a la meitat descendeix el nombre de parades que informen sobre les tarifes (en cap de les visitades a la Corunya, Còrdova, Logronyo, Múrcia, Oviedo, Sevilla i Saragossa) i sobre els diferents serveis d’atenció a l’usuari.

Les freqüències, la puntualitat i el preu del bitllet, principals queixes dels usuaris

/imgs/20071001/img.tema-portada.03.jpgEls tècnics de CONSUMER EROSKI van preguntar un qüestionari a deu usuaris de cada una de les 300 línies analitzades; és a dir, es van enquestar a 3.000 passatgers habituals. Els resultats mostren una satisfacció relativa dels usuaris, que tenen en les freqüències, la puntualitat i el preu del bitllet els motius principals de queixa.

De fet, únicament el 44% dels usuaris enquestats pensen que els autobusos són puntuals i el 17% es van queixar que gairebé mai arriben a l’hora. A això se suma que més de la meitat dels enquestats va assegurar que les freqüències dels autobusos no eren les adequades (vuit de cada deu a Màlaga i set de cada deu a Barcelona i Saragossa). Pel que fa al preu del bitllet, gairebé sis de cada deu usuaris del país van afirmar sentir-se descontents amb l’import.

Per contra, vuit de cada deu usuaris van qualificar com a bo l’estat de conservació i netedat dels autobusos. El 63% van catalogar de correcte el maneig d’aquests vehicles per part dels conductors, encara que el 37% van manifestar que és molt millorable. Per a acabar, tres de cada quatre usuaris d’autobusos urbans a nivell nacional van descriure el tracte ofert pels conductors dels autobusos urbans com a bo o molt bo.

Gairebé set de cada deu usuaris van considerar que les zones i barris de les diferents capitals estan connectats correctament a través de les línies d’autobusos urbans en funcionament. Els usuaris més satisfets es van trobar a Sevilla i Màlaga, mentre que els més disconformes es van trobar a la Corunya i Vitòria, especialment pel nombre de línies i per la limitació de les freqüències .

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions