Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Aprimar-se i evitar la caiguda dels cabells: visitades un total de 125 farmàcies i parafarmàcies de 18 ciutats : Poca informació en la venda de productes per a aprimar-se i per a evitar la caiguda dels cabells

No sempre s'informa de la composició i dels possibles efectes adversos

Diagnosticar sense conèixer la causa

Abans d’oferir un tractament, de primer cal fer un diagnòstic correcte de la situació del client avaluant des de quant de temps fa que nota aquesta pèrdua de cabells, si els nota diferents (més fràgils, febles, amb caspa…), si hi ha antecedents familiars de calbesa o alopècia, quins són els seus hàbits de vida i d’alimentació o si es troba actualment en situacions de nerviosisme, malaltia o pateix problemes de son.

/imgs/20120401/tema4.jpg
En la pràctica, no arriben a quatre de cada deu establiments on es va preguntar al suposat client des de feia quant notava una pèrdua més gran de cabells abans de recomanar-li cap tractament. Tan sols ho van fer en 46 centres: set a Bilbao, els sis visitats a Còrdova, cinc a Sevilla, quatre de la Corunya, Màlaga i València; tres a Logronyo, Valladolid i Saragossa, respectivament; dos de Barcelona i de Sant Sebastià i un de Madrid, Oviedo i Pamplona, respectivament.

És fonamental saber que l’alopècia pot tenir diverses causes: genètica o relacionada amb situacions d’estrès, depressió o estats carencials de minerals o vitamines. Per tant, abans de tractar el problema és primordial determinar-ne la causa. En la investigació, es va comprovar que en un 90% de les visites fetes no es va preguntar al tècnic de la revista si prenia alguna medicació; només en dues de cada deu vegades s’interessaven per antecedents familiars d’alopècia; i únicament en una mica més d’una de cada tres vegades, el dependent preguntava per alguna situació de tensió o nerviosisme com la principal causa d’una pèrdua de cabells.

Calbesa: pastilles, xampús i ampolles

Un problema diferent però un modus operandi similar: igual que en els productes recomanats per a aprimar-se, en tots els establiments visitats van oferir un tractament per a frenar la caiguda dels cabells i cap no es va negar a procurar algun producte. Les propostes eren diverses, però els dependents de les 125 farmàcies i parafarmàcies visitades recomanaven especialment càpsules o pastilles (en un 49% dels casos), xampús (45%) i ampolles (37%). En la majoria, els productes de via oral són complements alimentaris que aporten nutrients que es poden obtenir amb una dieta equilibrada.

El preu mitjà dels tres productes més freqüents (xampús, ampolles i càpsules) era de 45, 66 i 52 euros, respectivament, mentre que els menys habituals (màscares i escumes) es venien a una mitjana de 41 euros i 23, cada un. En la meitat dels casos, el tractament durava aproximadament 3 mesos. Els arguments més utilitzats per a vendre aquest tipus de tractaments eren bàsicament quatre: perquè el consideraven el més efectiu (en un 38% del total dels casos), perquè frena la caiguda dels cabells (en un 14%), perquè enforteix el cuir cabellut (en un 10%) o pel baix preu (en un 9%). Fins i tot van proporcionar arguments d’allò més curiosos i cridaners, com ara que “fa créixer borrissol”, “a poc a poc es recupera el cabell perdut”, o “el millor és no comprar aquests productes i estalviar per fer-se un microempelt”. Una altra informació pertinent sobre aquests productes té a veure amb les contraindicacions o els possibles efectes secundaris. En set de cada deu establiments, el dependent va assegurar que no tenia efectes secundaris; en un de cada cinc casos no va explicar res o es limitava a dir que es llegís el prospecte; i en tan sols un 7% es van detallar les contraindicacions negatives. Es va considerar fonamental que expliquessin la composició del producte i les reaccions al.lèrgiques. Tot i això, només en el 33% dels casos van explicar què contenia el producte.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions