Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Aprimar-se i evitar la caiguda dels cabells: visitades un total de 125 farmàcies i parafarmàcies de 18 ciutats : Poca informació en la venda de productes per a aprimar-se i per a evitar la caiguda dels cabells

No sempre s'informa de la composició i dels possibles efectes adversos

Càpsules i concentrats per a beure

En tots els establiments visitats van oferir un tractament per a aprimar-se. Cap farmàcia o parafarmàcia es va negar a procurar-ne.

/imgs/20120401/tema3.jpg
En línies generals, en les 125 visites es van oferir dos tipus de productes: càpsules o pastilles en el 69% dels casos i un concentrat per a beure en el 23%. D’altra banda, d’una manera molt menys freqüent van vendre barretes (8%), infusions o tisanes i ampolles (5% en tots dos casos) i cremes (3%). Les farmàcies es decantaven en una proporció més alta que les parafarmàcies per les càpsules o pastilles (un 73% davant d’un 63%), mentre que aquestes últimes preferien els concentrats per a beure (un 30% davant d’un 18%).

El preu mitjà del tractament varia en funció del tipus de producte. Els dos més oferts (càpsules o pastilles i concentrats per a beure) costaven de mitjana 34 i 37 euros respectivament, mentre que els menys freqüents es venien a una mitjana de 81 euros les cremes, 78 euros les barretes, 36 euros les infusions o tisanes i 34 euros les ampolles. Aquestes xifres es refereixen a una unitat de producte.

Els arguments més utilitzats per a vendre’ls: el producte era considerat com el més efectiu i ràpid per a perdre pes (en el 89% dels casos), era una tractament natural i sense efectes secundaris (en el 39%) i era el més demanat i conegut pel públic en general (en un 17%). I els seus suposats beneficis? En el 46% dels casos, eliminen greixos i en el 10% respectivament redueixen líquids o són assaciants.

Una altra informació pertinent que han de donar els dependents de les farmàcies i parafarmàcies als clients sobre els tractaments que els venen té a veure amb les contraindicacions o els possibles efectes secundaris. Així ho van fer detalladament en un 60% dels casos, però d’aquests, tres de cada quatre vegades asseguraven que no n’hi havia cap. A més, tan sols en el 46% de les visites van explicar de què es componen els productes.

El producte estrella

En un de cada cinc casos el producte més recomanat van ser les càpsules d’Alli. De les 26 vegades en què les van aconsellar, només en tres ho van fer en parafarmàcies.

Segons l’Agència Europea del Medicament, és un medicament indicat per a la pèrdua de pes en adults amb sobrepès (això sí, amb un IMC igual o superior a 28) que cal prendre en combinació amb una dieta lleugerament hipocalòrica i baixa en greix. És de venda lliure (sense recepta) i el component principal és l'”orlistat”. Administrar 60 mg d’aquesta substància tres vegades al dia suposa l’absorció d’aproximadament un 25% del greix de la dieta, si bé no està exempt de contraindicacions i efectes secundaris, principalment d’origen gastrointestinal: augment del nombre de defecacions, femta tova i oliosa, incontinència fecal, flatulències, hemorroides i gastritis.

No obstant això, la informació oferta pels dependents de les farmàcies i parafarmàcies que van aconsellar el producte és bàsica: es limitaven a explicar que aquestes càpsules ajuden a baixar pes només si es complementava amb una dieta baixa en greixos. Així mateix, els beneficis que se li atorguen són l’eficàcia per a perdre pes i el fet de ser un producte molt demanat i conegut.

Quant als efectes secundaris, en gairebé la meitat dels casos (46%) en què es van recomanar aquestes càpsules el personal que atenia el tècnic de la revista va dir que no tenien efectes secundaris. De les deu vegades en què en van dir algun, en quatre deien que produïa descomposició; en tres, gasos, manca de vitamines i moviments intestinals sobtats; i en dos, avisaven que no s’havia de prendre si la persona anava restreta o tenia alguna patologia. Només un dependent desaconsellava prendre el producte més de 6 mesos i en un altre establiment van avisar que hi ha persones amb al.lèrgia a aquest component. No obstant això, els fullets informatius que van facilitar en una de cada quatre visites són molt més detallats i ofereixen una llista de les persones que no l’haurien de prendre: per exemple, els menors de 18 anys, les embarassades o els lactants.

Evitar la caiguda dels cabells

El cabell té un gran pes estètic i, especialment, la seva absència. D’això, en són molt conscients els homes: prop de la meitat de la població masculina pateix de calbesa.

Al mercat hi ha molts productes que asseguren ajudar a reduir la caiguda dels cabells o a millorar la salut capil.lar. En aquest sentit, EROSKI CONSUMER es va apropar a 125 farmàcies i parafarmàcies en les quals un suposat client (sempre un home) es feia passar per algú preocupat perquè els últims mesos notava que perdia cabells. La intenció era conèixer quin tipus de tractaments oferien, igual com la informació que sol.licitaven els dependents per a fer el diagnòstic.

El més encertat en aquests casos és anar a un dermatòleg perquè faci una anàlisi minuciosa dels cabells i del cuir cabellut, i que esbrini les causes de la pèrdua. Malgrat la recomanació de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia que els professionals adequats per al diagnòstic i el tractament d’aquesta situació són els dermatòlegs, és molt comú apropar-se a les farmàcies i parafarmàcies per buscar solucions. Per això, EROSKI CONSUMER va comprovar que només un 13% dels establiments analitzats van preguntar si abans d’acudir a l’establiment s’havia visitat un dermatòleg, només en un 15% van aconsellar anar al metge i no va arribar a l’1%, respectivament, els que van recomanar fer un estudi dels cabells o acudir a un especialista en aquest camp que visitava l’establiment setmanalment.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions