Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Certificats de qualitat per a platges : Platges certificades

La Bandera Blava, les normes de qualitat ISO 9001 i 14.000, la Q de Qualitat del ICTE o el sistema de gestió EMAS, són mecanismes amb què compten les autoritats públiques per comprovar i gestionar la qualitat i el bon estat de les platges i oferir als seus visitants uns paràmetres en millora constant any rere any.

Cada una d'aquestes normes té un nivell d'exigència diferent, però totes tendeixen a prestigiar en major o menor grau la platja que aconsegueix aquests títols i, per tant, la comarca, província, comunitat autònoma o país que en major mesura n'obté. A més, es configuren com una eina de promoció i publicitat per a les platges.

Sistema EMAS: el més exigent i prestigiós

EMAS (Sistema d’Ecogestión i Auditoria) és el sistema més prestigiós de la Unió Europea i exigeix, per a l’obtenció, el compliment estricte de la legislació vigent. Un ajuntament no pot inscriure les seves platges ni cap altre servei en el registre EMAS si mostra una sola mancança o disconformitat en l’informe realitzat pels verificadors. L’ajuntament que desitgi obtenir l’acreditació EMAS ha de fer una declaració mediambiental amb un resum de la seva gestió. Aquesta declaració és un document públic. En el sistema EMAS és la mateixa Administració, per mitjà de la figura de verificador, qui s’inscriu en un registre europeu, fet que suposa la prova del compliment amb el sistema.

EMAS aposta per la comunicació i la transparència cap a l’opinió pública. El sistema comença per una revisió mediambiental de les activitats que realitza l’ajuntament en les platges del seu municipi. En aquesta revisió es descriu l’impacte que ocasionen les activitats realitzades en l’entorn. Després es redacta el sistema de gestió mediambiental (efectiu i realista) i, finalment, cal promoure una declaració sobre els èxits obtinguts en relació a aquest compromís.

Diversos ajuntaments enclavats en zones turístiques estan immersos en el procés de redacció del sistema de gestió mediambiental, que implica des de la recollida de deixalles i el seu tractament, fins a la implicació dels treballadors i funcionaris en la posada en marxa de tot el sistema.

Atès que és un mètode de treball relativament nou, menys conegut i molt més exigent, la inscripció de municipis en aquest sistema és notablement inferior a el lliurament de certificats o Banderes Blaves.

Marca Q de Qualitat Turística: el model dels empresaris turístics

És el certificat més nou que s’aplica a les platges. En el moment de redactar aquest informe s’estaven efectuant les auditories prèvies en les platges perquè es poguessin lliurar els certificats a mitjan juliol, coincidint amb l’època de major afluència a estos espais. Segons fonts de l’ICTE (Institut per a la Qualitat Turística Espanyola), és aquesta institució la que forma els auditors en les peculiaritats de cada sector perquè puguin conèixer perfectament els punts crítics i dèbils a què han de prestar atenció preferent. Per a mantenir la marca de Q de Qualitat Turística, la platja o empresa que l’obtingui ha d’auditar-se i ratificar anualment el certificat. L’ICTE ha informat a aquesta revista que, per manca d’auditors, en aquesta primera edició d’auditories a les platges no s’ha pogut atendre totes les demandes i sol.licituds.

La marca Q de Qualitat Turística avalua el que afecta l’usuari final: unitat de direcció, de seguretat, salvament i primers auxilis, informació, netedat i recollida selectiva de residus, manteniment d’instal.lacions i equipaments, accessos, serveis higiènics i oci. I fa el mateix amb tots els aspectes mediambientals. La principal diferència d’aquesta marca amb la resta de sistemes d’acreditació és que prové d’una institució espanyola que té l’objectiu de defensar i millorar els serveis turístics espanyols. Les normes són definides per empresaris, Administració i agents implicats i experts en el sector, per la qual cosa s’ajusten molt més, segons els seus promotors, a les necessitats i les demandes dels usuaris del servei turístic, en aquest cas de les platges. Per a identificar les platges amb la marca Q, l’ICTE ha dissenyat uns plafons que se situaran en l’entrada de les platges, al costat dels plafons amb informació dels serveis.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions