Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Infància i entreteniment : Oci en soledat

Les noves tecnologies han contribuït a l'aparició de noves formes d'oci més individuals i sedentàries

Videojocs

/imgs/20070301/img.informe.03.jpg Els videojocs s’han convertit en un dels productes més sol·licitats per menors i adolescents, és a dir, la majoria dels consumidors de l’anomenat oci digital. Segons un estudi elaborat per Protégeles i Civértite juntament amb el Defensor del Menor, els menors conceben els videojocs com un instrument bàsic del seu oci i temps lliure, i els utilitzen de forma habitual i majoritària, en especial entre els xics.

Així, un 69% dels menors enquestats juga de manera habitual. Per sexes, juguen amb videojocs el 85% dels xics menors d’edat, enfront del 52% de les xiquetes i adolescents. Quant al temps que dediquen a aquesta activitat, el 23% juga més de dues hores diàries durant el cap de setmana i només un 9% afirma no jugar gens durant els caps de setmana. Encara que els videojocs responen moltes vegades a un concepte d’oci grupal, en la majoria dels casos (52%) els menors juguen sols.

Un altre estudi recent, aquest de la Universitat de Navarra, destaca que els temes preferits són l’aventura i l’acció; el 38% pensa que redueixen la seua dedicació a l’estudi i el 18% reconeix que poden resultar-los violents. Segons aquest informe, el focus de conflicte més gran entre pares i fills se centra en el nombre d’hores que dediquen a les pantalles, la influència sobre el rendiment escolar, el son o la salut, i no en la qualitat dels continguts o en la conveniència. Així, el 45% dels xiquets que usen videojocs admet que discuteix amb els pares pel temps de consum; en el cas d’Internet aquesta variable representa el 16,5% de les discussions, i en els mòbils, el 7,5%.

Consells

  • Els videojocs poden formar part de l’oci infantil com un element enriquidor, sempre que s’integren en una oferta àmplia i diversa, i així ho han de percebre els xiquets. Usar els videojocs com un instrument per a mantenir-los entretinguts durant hores s’ha d’entendre com un defecte dels pares, no dels fills.
  • Convé conèixer les classificacions dels jocs i les declaracions de privacitat, i revisar els termes d’ús acceptable dels webs de joc en línia.
  • S’aconsella observar els jocs amb què s’entretenen els fills i amb qui ho fan. Per fer-ho, és millor que l’equip o la consola de joc estiga en un lloc des del qual es puga supervisar fàcilment l’activitat.
  • És millor l’ús de videojocs que permeten la participació de més d’un jugador.
  • Es recomana limitar el temps de l’ús dels videojocs (de 30 a 60 minuts per dia, descansant cada 20 o 30 minuts, depenent de l’edat del xiquet).
  • És bo animar a jugar en grup i, si és possible, entre els membres de la família.
  • El joc i els seus recursos han de variar, per tant l’adult procurarà que el xiquet diversifique el joc i els seus objectes de joc.
  • Convé no utilitzar televisors grans, ja que en aquests la intensitat de les fogonades dels videojocs és més gran.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions