Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquesta a 1.575 consumidors de 9 comunitats autònomes per conèixer hàbits alimentaris infantils : Obesitat infantil: hàbits nutricionals erronis i menys activitat física de la recomanada

Només en un 50% de les famílies, els nens mengen verdura o amanida cada dia i en gairebé un 10% dels casos, el berenar consisteix en brioixeria o snacks de bossa

Esmorzar, l'assignatura pendent?

/imgs/20120901/tema4.jpg
L’esmorzar és l’àpat més important del dia. Perquè sigui complet, ha d’estar compost, almenys, per un lacti o proteic, cereals (galetes, cereals o pa) i fruita. Cal destinar 20 minuts per a assolir la ingesta necessària de nutrients. Durant l’enquesta, es van trobar pocs casos (un 0,5%) en què els nens no esmorzaven. En canvi, també es va comprovar que en un 89% de les famílies entrevistades, els nens prenen un got de llet o suc amb cereals, torrades, magdalenes, etc. Encara que en un 10% de les famílies consultades l’esmorzar consisteix únicament en un got de llet (o un lacti) o un suc. Les necessitats d’energia i certs nutrients són més grans entre els nens. Per això, perquè es cobreixin, els experts recomanen fraccionar l’alimentació al llarg del dia. EROSKI CONSUMER va comprovar que en un 4% de les famílies consultades no s’esmorza habitualment. La resta opta majoritàriament per l’entrepà (un 37%), per la peça de fruita (un 27%) i pels productes lactis (un 16%). Malgrat el seu contingut en greixos saturats, encara en un 14% de les famílies consultades es decanten per oferir als seus fills brioixeria industrial o un aperitiu o snack de bossa.

El pica-pica puja enters

El berenar també ha de ser una part habitual de l’alimentació infantil. Evita que transcorrin moltes hores des del dinar fins al sopar, encara que convé que no sigui massa consistent per a no treure la gana de cara al sopar. En els 1.575 famílies consultades, es van observar molt pocs casos en què habitualment els nens se saltin el berenar (solament un 0,7%). Entre els que sí que berenen: en un 40% de les famílies els donen un entrepà; en un 23%, una peça de fruita; en un 22%, algun producte lacti; i en un 11%, brioixeria industrial o un snack de bossa.

El pica-pica o hàbit de menjar entre hores és cada vegada més freqüent: un 12% de les famílies enquestades reconeix que els seus fills ho fan habitualment. Amb aquest hàbit convé anar amb compte, perquè si es menja mentre es fa una altra activitat (veure la televisió, llegir…) es corre el perill d’eludir els mecanismes de control de la gana i la sacietat. A més, se solen triar aliments ja preparats i llests per al consum, molts dels quals d’alt contingut calòric i baix valor nutricional. En l’enquesta, EROSKI CONSUMER va comprovar que quan piquen, els nens prenen patates fregides, cotnes, cuquets i altres llaminadures salades en el 60% de les famílies enquestades; i caramels i altres “capritxos” dolços en el 58% dels casos. En proporcions més baixes, lactis (en un 16%) o fruita fresca (en un 15%). A més, en altres famílies també trien begudes i refrescs industrials (en un 5%), galetes (en un 3%) o gelats (en un 2%).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions