Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Gimnasios : Més de la meitat suspenen l'examen

El pitjor és l'atenció al client i l'assessorament medicoesportiu. El millor, l'equipament i l'estat de les instal.lacions

Com es pot trobar un bon gimnàs i taules comparatives

  • No es matriculi en un gimnàs que es trobi lluny de sa casa o del seu lloc de treball.
  • Visiti les instal.lacions i compari els preus abans de decantar-se per un centre o per un altre.
  • Consideri l’amplitud d’horaris i si s’adapten a la seva disposició de temps lliure. Comprovi si obren els caps de setmana i si estan oberts a migdia, i també a quina hora tanquen per les nits.
  • Valori les activitats esportives que pot desenvolupar-hi. Comprovi que el gimnàs ofereix una varietat d’activitats suficient (classes, pistes d’esquaix, escalada, piscina, i moltes altres més), així com si ofereix serveis relacionats amb la salut i l’estètica (massatges, sauna, zona d’aigües, etc). Altres serveis que cal tenir en compte són: tenda, cafeteria, restaurant, lloguer de tovalles i taquilles, serveis mèdics, etc.
  • Abans d’apuntar-s’hi, faci una visita completa a totes les instal.lacions, comprovi la diversitat i qualitat d’equips i màquines (que es troben en perfecte estat i que el seu moviment sigui uniforme), de forma que permetin desenvolupar exercicis aeròbics i de força.
  • Confirmi que hi ha el nombre d’aparells suficient, de forma que no es produeixin esperes pel fet que hi hagi pocs aparells o massa usuaris que els vulguin utilitzar.
  • Asseguri’s que el gimnàs compleix totes les condicions exigibles de netedat i higiene. Comprovi que els vestidors, les zones de dutxa i la resta d’instal.lacions mantenen un estat de màxima netedat, amb una il.luminació i una ventilació adequades.
  • El monitor li ha d’ensenyar com funciona cada aparell i comprovar que ha entès perfectament el circuit diari que ha d’efectuar. És molt recomanable que tingui la titulació adequada (llicenciat en educació física, títol d’entrenador esportiu, etc). Pregunti per les titulacions dels monitors i comprovi que el seu nombre sigui suficient per al nombre d’usuaris registrats en el gimnàs.
  • Pregunti en cada centre en què consisteix cada activitat que ofereix. Moltes activitats tenen noms diferents que als d’altres gimnasos, perquè no són noms genèrics sinó marques registrades.
  • Pregunti si li faran una avaluació medicoesportiva: prendre-li la pressió arterial i la freqüència cardíaca, fer una prova d’esforç i mesurar-li la talla, el pes, la massa òssia i la magra i el greix. Si l’usuari sofreix lesions o patologies, els exercicis hauran de ser dissenyats específicament per a ell. Per això, és convenient que el gimnàs disposi de gabinet mèdic i que s’hi realitzin exàmens mèdics als usuaris.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions