Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Los datos, informaciones, interpretaciones y calificaciones que aparecen en esta información corresponden exclusivamente al momento en que se realizaron y tienen, por tanto, una vigencia limitada.

Parcs d'oci: analitzats 12 dels més importants : La seguretat continua sent millorable: un de cada tres suspèn

Serveis a l'usuari i manteniment, punts forts d'aquests parcs, mentre que l'oferta d'oci pot qualificar-se de bona

Són cars els parcs d'oci?

La visita a un parc temàtic no resulta econòmica. A l’elevat preu de l’entrada cal unir, de vegades, el gairebé inevitable cost dels serveis d’hostaleria: molts parcs no hi permeten l’accés amb menjar i beguda de l’exterior.

/imgs/20060701/img.tema-portada.04.jpg

Quant costa l’entrada? Entre 15 i 37 euros per persona, segons el parc i l’edat de l’usuari (xiquet o adult). Els quatre temàtics són més cars (de mitjana, 32 euros) que els d’atraccions i aquàtics (19,5 euros de mitjana). Hi ha descomptes? Sí, per a xiquets, discapacitats, persones grans, famílies, etc. En alguns, preferentment els temàtics, si s’adquireixen entrades per a dos dies consecutius redueixen la tarifa del segon dia.

Quant costa un refresc? Uns 2,20 euros de mitjana, encara que hi ha diferències importants. Al parc d’atraccions de Saragossa va costar 1,50 euros, mentre que a Port Aventura va suposar gairebé el doble: 2,80 euros.

I un entrepà de truita? La mitjana va ser de 3,5 euros, però de nou es van veure diferències importants. Als parcs de Torremolinos, Mijas i Warner Bros va costar 4 euros, però al d’atraccions de Saragossa va haver-hi prou amb 2,60 euros. A més, la relació qualitat-preu en la majoria dels restaurants va deixar molt a desitjar.

Una altra despesa: cinc dels dotze parcs tenen pàrquing de pagament: 6 euros diaris a Port Aventura, 5 euros a Warner Bros, el Tibidabo i Terra Mítica, i 4 euros a Isla Mágica.

Les mesures de seguretat són per a respectar-les

 • Pel que fa a les restriccions (edat, alçada i condicions físiques) i normes d’ús, en algunes atraccions es limita l’accés a xiquets o majors amb menys d’una estatura, a dones embarassades i persones amb problemes de cor. Són atraccions que van a gran velocitat, amb revolts i moviments bruscos. Si coneixem alguna raó per la qual nosaltres o els nostres fills no han de muntar, no ho fem.
 • Comprovem els cinturons i les barres de seguretat dels seients de les atraccions.
 • Mantinguem les mans i els peus dins els cotxes de les atraccions en tot moment, no intentem subjectar-nos a l’estructura de la instal·lació o a qualsevol altre element mentre l’atracció estiga en marxa. No ens posem drets en les atraccions no dissenyades per a això.
 • No portem articles que puguen caure (ulleres de sol, barrets, joies…). Si perdem o ens cau algun objecte en una atracció, no intentem recuperar-lo pel nostre compte i menys encara amb la instal·lació en marxa. Demanem ajuda a algun treballador del parc.
 • Comuniquem als responsables del parc qualsevol anomalia que observem.
 • Respectem les indicacions i els advertiments del personal del parc. Quan l’atracció s’ature, quedem-nos asseguts fins que es pare del tot. Utilitzem els elements de seguretat que ens proporcionen: arnesos, flotadors, etc. Parem una atenció especial als dels xiquets.

Una visita rodona a un parc d’oci

 • Organitzem la visita amb antelació: als grans parcs és fàcil perdre-s’hi el primer dia. Aconseguim plànols i fullets amb informació sobre horaris, instal·lacions, espectacles i serveis. Fins i tot és millor navegar per la pàgina web del parc abans de l’excursió i planificar perfectament la visita.
 • Observem els horaris dels espectacles i les atraccions que ens interessen i planifiquem el nostre dia al parc. Si no ens interessa veure espectacles, acudim durant la celebració d’aquests a les atraccions més sol·licitades: hi haurà menys cues.
 • No ens obsessionem de veure-ho tot en un dia, en molts casos calen dos dies per a gaudir-ne al complet. Seleccionem els espectacles i les atraccions que més ens interessen i gaudim-ne.
 • Adquirim l’entrada de forma anticipada (consultem les ofertes) per Internet, mitjançant agències de viatge o en hotels de la zona: evitarem esperes a l’entrada. Conservem, durant tota la visita, el tiquet d’entrada o passe. Adquirim les entrades en punts de venda oficials.
 • Si mengem en algun dels establiments hostalers del parc, evitem les hores de màxima afluència. I recordem que molts parcs no hi permeten l’entrada de menjar o beguda de l’exterior.
 • Si detestem les cues, no anem als parcs durant períodes festius prolongats (ponts i semblants). És preferible visitar-los de dilluns a divendres que durant els caps de setmana. Les atraccions i els espectacles amb cues durant tot el dia és millor deixar-los per a primera o última hora.
 • Triem roba còmoda i calçat adequat per a caminades i llargues cues. Optem per peces que s’assequen ràpidament i portem roba de recanvi (podem deixar-la al cotxe o a la consigna del parc). Portem gorra, protector solar resistent a l’aigua, ulleres de sol, càmera de fotos o de vídeo, etc.
 • Beguem molt de líquid per a evitar deshidratacions i no estiguem molt de temps al sol, evitarem insolacions.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions