Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Centres d'aprimament: analitzats 110 establiments en 18 ciutats de tot el país : La meitat dels centres analitzats recomanen un tractament dietètic basat únicament en productes estrella

Gairebé un de cada quatre professionals que atenen aquestes consultes dietètiques no disposen de formació qualificada

El preu d'aprimar-se i taules comparatives

Del total de centres visitats, en tres de cada quatre casos aquesta primera consulta era gratuïta, mentre que en els que cobraven per aquesta visita, ho feien al preu mitjà de 35 euros.

Quant al tractament, alguns establiments només ofereixen la possibilitat que el client el pagui per complet (en una mica més d’un de cada tres) i uns altres cobren per visita (en gairebé dos de cada tres, al voltant d’un 63% dels centres visitats). Quan el tractament s’ha de pagar íntegrament, el preu mitjà arriba als 1.437 euros (un 3% més car que el 2007, quan l’IPC d’aquests anys ha augmentat en aquesta època un 11%). Per sobre d’aquesta mitjana se situen els centres visitats a Saragossa, Sant Sebastià, Sevilla, Vitòria, Bilbao, Valladolid i Alacant (entre els 1.629 euros de mitjana i els 3.235 euros). Per contra, estan per sota del preu mitjà els establiments de Granada (444 euros de mitjana), Màlaga (590 euros), la Corunya (738), València (792 euros), Santander (una mica menys de 930 euros de mitjana), Oviedo, Pamplona, Barcelona (aquests tres últims, al voltant dels 1.000 euros), Múrcia (1.295 euros) i Madrid (1.382 euros). Per als centres d’aprimament que cobren per cada consulta o pels productes que venen, s’ha fet una estimació d’un mes considerant el cost tant de visites com de l’ús de productes suggerits en cada centre: la mitjana se situa en els 78 euros mensuals (gairebé el doble que la xifra mitjana obtinguda el 2007).

Per triar un bon centre d'aprimament

/imgs/20110601/tema3.jpg
Hi ha una sèrie de pistes que posen de manifest que estem davant d’una consulta dietètica de total confiança:

El professional que ens atén haurà d’emplenar una fitxa en la qual s’incloguin:

  • Dades generals: edat, pes, talla i motiu de la consulta.
  • Història clínica i exploració física.
  • Aspectes com l’estil de vida de la persona.
  • Història dietètica (altres tractaments de pèrdua de pes, variacions…).

Finalment, ens han de plantejar una dieta ajustada al nostre cas, equilibrada en nutrients (no hi ha de faltar cap aliment bàsic: lactis, cereals, fècules -patata- i llegums, carns, peix, ous i derivats, verdures i fruites i greixos d’addició), per a evitar possibles manques nutritives i garantir una pèrdua de pes no superior a un quilogram a la setmana. També caldrà especificar que el ritme de pèrdua de pes difereix segons les persones i que és necessari fer un seguiment de manteniment per a aconseguir mantenir el pes perdut. També cal anar amb compte amb aquells centres que només busquen la venda dels seus productes miracle i no fan una identificació correcta del problema de sobrepès ni tampoc un tractament saludable.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions