Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Assegurances de cotxe i moto: analitzats els preus i les cobertures de deu companyies asseguradores després de sol·licitar-los 540 pressuposts : La mateixa assegurança de cotxe pot costar el doble en funció de la ciutat on es contracti

El preu d'una pòlissa a tot risc sense franquícia per a un jove de 18 anys pot superar els 6.000 euros. Per una mateixa assegurança, es pot pagar fins al triple segons la companyia que es triï. Les asseguradores més cares ofereixen les millors cobertures

El millor i el pitjor de cada COMPANYIA ASSEGURADORA (prova efectuada per CONSUMER EROSKI a 10 de les asseguradores més importants del país)

Allianz

/imgs/20090601/Allianz.jpg

El millor: Els preus es troben en la mitjana. En l’assegurança a tercers bàsica s’inclou l’assessorament en multes. A més, en el cas d’indemnització per pèrdua total d’un vehicle amb una antiguitat superior a dos anys, es pren com a referència el valor del mercat millorat en comptes del valor venal.

El pitjor: Les pujades de preu en l’assegurança en el cas que es pagui a terminis superen la mitjana nacional: un 10% quan l’índex de la resta de companyies és un 8%.

Axa

/imgs/20090601/AXA.jpg

El millor: Les pujades de preu en l’assegurança en el cas que es pagui de forma trimestral o semestral no superen el 4% (la mitjana és del 8%). En l’assistència en carretera, si la grua tarda una hora, la companyia indemnitza amb 60 euros i es penalitza només pels accidents on s’apliqui la responsabilitat civil i obligatòria. El trasllat del vehicle no té límit de quilometratge.

El pitjor: Alguns preus oferts superen la mitjana de la resta de companyies analitzades. Només mantenen la bonificació en cas d’accident sense danys a tercers si es repara el vehicle en un taller de la marca.

Balumba

/imgs/20090601/Balumba.jpg

El millor: Una de les companyies més barates. En la modalitat d’assegurances a tercers ampliada s’inclou la defensa o el recurs de multes i un subsidi per la pèrdua del carnet per punts fins a una quantitat màxima de 3.600 euros.

El pitjor: Per a resoldre algun dubte o alguna consulta, els clients només poden fer-ho per telèfon, per correu electrònic o per fax. A més, aplica un 12% d’increment quan el desemborsament es fa de forma trimestral o semestral. No disposa d’assegurança de motocicletes ni de ciclomotors.

Direct Seguros

/imgs/20090601/DirectSeguros.jpg

El millor: Una de les entitats més barates. L’augment per pagament fraccionat és un dels més baixos de l’informe (no supera el 3%). Cobreix el rescat del cotxe en cas de bolcada o caiguda fins a un límit de 1.000 euros, la quantitat més alta de l’estudi.

El pitjor: Per a resoldre algun dubte o consulta, els clients només poden fer-ho per telèfon, per correu electrònic o per fax.

Groupama

/imgs/20090601/Groupama.jpg

El millor: En l’assistència en carretera, ofereix un servei de recerca d’equipatge, un avançament de fiança judicial a l’estranger i despeses de defensa legal. Els seus preus, en la mitjana.

El pitjor: Les pujades per pagament fraccionat són les més altes de l’informe, un 19% si és per trimestres i un 24% si és per semestres.

Liberty Seguros

/imgs/20090601/Liberty.jpg

El millor: En cas de sinistre total, el vehicle es considera nou fins al tercer any d’antiguitat. En la modalitat de tercers bàsica inclou la garantia de defensa de multes.

El pitjor: Una de les asseguradores més cares de l’informe i una de les que més penalitza el pagament fraccionat (un 18% de més si el desemborsament és trimestral i un 10% si és semestral). No disposa de cap sistema específic de bonificacions. En cas de sinistre, es penalitza el conductor per haver comunicat accidents relacionats amb una gran quantitat d’aspectes: la responsabilitat civil obligatòria i voluntària, els danys propis, l’incendi, el robatori, els vidres, la defensa jurídica, la reclamació de danys, els accidents personals i el subsidi per la privació del carnet per punts.

Línea Directa

/imgs/20090601/LineaDirecta.jpg

El millor: Una de les més barates. En l’assistència en carretera estableix que si no poden reparar en 30 minuts el cotxe al lloc de l’avaria, el traslladen al taller o al lloc on vulgui l’assegurat.

El pitjor: Per a resoldre algun dubte o consulta, els clients només poden fer-ho per telèfon, per correu electrònic o per fax. En cas d’haver de rescatar un vehicle per bolcada o caiguda, només ho faria fins a un límit de 300 euros.

Mapfre

/imgs/20090601/Mapfre.jpg

El millor: L’encariment per pagament fraccionat no supera el 3%, un dels menors de l’estudi. En l’assegurança a tercers ampliada, inclou danys propis, préstecs de reparació, assegurança del conductor i defensa en multes, entre altres aspectes. Disposa d’una gran diversitat de modalitats d’assegurança.

El pitjor: És una de les entitats més cares en la gran majoria dels perfils d’usuari, de les modalitats de pòlissa i de les ciutats estudiades.

Reale

/imgs/20090601/Reale.jpg

El millor: Ofereix un subsidi en cas de pèrdua de carnet per punts d’una quantitat màxima de 1.350 euros. A més, en assistència en carretera, cobreix la reparació in situ fins a 600 euros.

El pitjor: És una de les asseguradores més cares i aplica un 10% d’increment si s’opta per un pagament a terminis (la mitjana de l’estudi és d’un 8%).

Zurich

/imgs/20090601/Zurich.jpg

El millor: Es cobreix el rescat del vehicle per bolcada o caiguda fins a una quantitat màxima de 450 euros.

El pitjor: És una de les entitats més cares de les seleccionades per a la mostra.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions