Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Assegurances de cotxe i moto: analitzats els preus i les cobertures de deu companyies asseguradores després de sol·licitar-los 540 pressuposts : La mateixa assegurança de cotxe pot costar el doble en funció de la ciutat on es contracti

El preu d'una pòlissa a tot risc sense franquícia per a un jove de 18 anys pot superar els 6.000 euros. Per una mateixa assegurança, es pot pagar fins al triple segons la companyia que es triï. Les asseguradores més cares ofereixen les millors cobertures

Accessoris i extres, bonificacions, penalitzacions i taules comparatives

Accessoris i extres: cal contractar-los expressament

Generalment, les assegurances inclouen els articles de sèrie del vehicle, però si el conductor desitja afegir-hi nous elements (GPS, MP4…) ho ha de comunicar expressament, i això incrementaria el preu de l’assegurança. Així passa amb Zurich, Reale, Direct Seguros, Línea Directa, Liberty, Mapfre i Balumba. Allianz, en canvi, sí que inclou en la cobertura aquests accessoris. En el cas d’Axa, els objectes només s’han de declarar de forma expressa si el seu valor supera els 900 euros (180 euros en Groupama). Allianz, Axa, Direct Seguros, Groupama, Reale i Zurich destaquen perquè assenyalen expressament que la cobertura contractada inclou l’equipatge i els objectes personals (és a dir, maletes, roba de vestir, calçat i els articles de neteja i cosmètica; mai diners, títols ni joies). Les dues últimes companyies hi estableixen un límit econòmic, fins a 300 euros. Axa també destaca per cobrir la pèrdua de les claus del cotxe, encara que sigui l’únic element robat.

Bonificacions i penalitzacions

La bonificació (o sistema bonus-malus) afecta el preu final de la pòlissa. Les asseguradores ho saben i la utilitzen com a reclam per a captar clients. Aquest sistema consisteix a premiar els conductors que no tenen sinistres i a penalitzar els que sí que en tenen. És a dir, que quan venç l’anualitat d’una pòlissa i en la renovació no s’ha presentat cap comunicat d’accident, la companyia redueix el preu de la pòlissa. Si ocorre el contrari, l’assegurança serà més cara, ja que hi aplicaran un recàrrec per sinistralitat.

CONSUMER EROSKI va comprovar durant l’estudi que totes les companyies analitzades es mouen entre el 55% i el 65% de bonificació màxima, sempre en funció del perfil de conductor i el seu historial de sinistralitat. Els anys que han de transcórrer per a aconseguir aquests percentatges de descompte s’estableixen, de mitjana, entre els 5 i els 10 anys. En totes les companyies analitzades es respecten les bonificacions quan es canvia de companyia asseguradora. Convé tenir en compte que quan es parla de bonificacions, en realitat la baixada de preu es deu, generalment, a la pèrdua de valor del vehicle.

En l’estudi s’ha recollit que en les deu asseguradores les penalitzacions només afecten una part de la bonificació, no el percentatge complet i, per regla general, la penalització s’aplica quan el sinistre en particular té a veure amb la responsabilitat civil obligatòria, amb la voluntària i els danys propis. Si s’utilitzen les garanties de robatori, incendi i vidres en Direct Seguros, Liberty, Línea Directa, Mapfre i Zurich també es penalitza, igual com si el conductor és culpable en Balumba i Direct Seguros.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions