Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Enquestats més de 1.900 consumidors de 9 comunitats autònomes per conèixer els seus hàbits de consum de joguines : La despesa mitjana en joguines per nen serà de 70 euros

Un de cada quatre enquestats assegura que alguna vegada ha tingut dubtes sobre la joguina que havia de comprar

La joguina educativa: regal estrella

/imgs/20111201/tema4.jpg
Lluny queda la idea que als nens només se’ls compren capritxos. Segons els resultats de l’enquesta elaborada per EROSKI CONSUMER, tres de cada quatre consumidors afirmen que comprarà especialment joguines educatives per als seus fills, familiars o amics. La segona opció més demanada són les manualitats (elecció feta per un 37%), els videojocs (present en una de cada quatre respostes), les joguines per a fer esport (22%) i les nines i els peluixos (20%). En canvi, les joguines menys valorades són les musicals i elèctriques, tan sols triades per un 10% i un 13%. En aquest sentit, pràcticament no hi ha diferències entre els consumidors d’una comunitat o d’una altra. Regalar també és una qüestió de sexe, pel que sembla: les dones es decanten pels jocs educatius, de manualitats, musicals i les nines o peluixos; mentre que, en canvi, els homes prefereixen comprar jocs elèctrics i videojocs.

Els grans magatzems, els hipermercats i les botigues de joguines especialitzades són els llocs preferits pels espanyols per a comprar-los i no solen decantar-se per establiments com els basars, la venda per catàleg, la telebotiga, els “outlets” o les botigues de segona mà. L’elecció ve determinada perquè en aquests establiments es compra, segons els enquestats, més ràpidament i resulta més fàcil fer la compra, a més de la confiança que inspiren aquests comerços. La relació qualitat/preu és un altre dels arguments que busca el consumidor a l’hora d’acostar-se a aquestes botigues.

De vegades, en la cerca de regals els consumidors es troben jocs que són semblants, amb la diferència que un és la imitació o la versió assequible del “famós”. En aquest cas, vuit de cada deu enquestats afirmen que aquestes imitacions no tenen cabuda a casa seva, al contrari que per al 20% restant que assegura no tenir cap problema a comprar imitacions de jocs coneguts. Especialment reticents a comprar aquestes còpies són els valencians, els catalans i els bascos, ja que prop de la meitat de les persones consultades assegura no comprar-ne mai.

Publicitat enganyosa i excessiva

Mesos abans que comenci Nadal, els anuncis de joguines són constants a la televisió, la ràdio, la premsa, els mitjans socials… Sobre aquest tema també es va consultar les 1.906 persones que van participar en l’estudi: un 68% d’aquests consideren que la publicitat de les joguines és excessiva. A més, un altre 56% també creu que és enganyosa. I és que tan sols un 4% considera que fomenta valors correctes i adequats, i un altre 4% que promou valors socials i de desenvolupament del menor. En aquest sentit, entre les nou comunitats destaquen els catalans i els madrilenys, perquè són els que més pensen (un 23% respectivament, enfront de la mitjana del 18% de l’estudi) que en la publicitat s’impulsen joguines sexistes, i també bèl.liques (un 20% enfront del 17% de la mitjana).

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions