Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Taxis : Informació a l'usuari i confort del vehicle, el més millorable

La professionalitat satisfactòria dels taxistes i les diferències notables de tarifes en les 13 ciutats, altres conclusions importants

El preu d'un recorregut

/imgs/20050501/tema04.jpg
Del centre de la ciutat a l’aeroport
Les diferències de preu són notables, en bona part a causa que en unes ciutats l’aeroport queda més prop que en unes altres. Els trajectes es van fer entre les 10,30 i les 12 hores en dia laborable.

  • Les carreres més cares: a Oviedo i Múrcia, entre 40 i 45 euros.
  • Les més econòmiques: : Màlaga (9 euros de mitjana), Pamplona (10 euros) i Alacant (12 euros).
  • La diferència més gran en el mateix trajecte: a València. El viatge des del centre de la ciutat fins a l’aeroport va costar 19,65 euros, mentre que un altre taxi va cobrar 27 euros pel recorregut invers. En la resta de ciutats, les diferències de preu no van ser inferiors a 2 euros en tots els casos.

Dins de la ciutat
Es van fer 6 recorreguts mitjans en cada ciutat, d’anada i tornada, i sempre en un vehicle diferent. Les destinacions van ser hospitals, estacions d’autobús o ferrocarril i centres o zones comercials. L’objectiu era conèixer si els trajectes que feia cada taxista eren els mateixos o almenys semblants en l’anada i en la tornada. La conclusió és clara: només en 7 de les 78 carreres realitzades l’itinerari seguit no va ser el més apropiat. Va succeir així en dos recorreguts dels realitzats a Sevilla i en un a Pamplona, València, la Corunya, Alacant i Màlaga.

  • Preus: un recorregut mitjà a les ciutats analitzades costa entre 4 i 9 euros, sempre en funció de l’hora, les circumstàncies del trànsit i la distància al lloc de destinació. Les ciutats en què més barats van ser els desplaçaments: Màlaga, la Corunya i Bilbao. Al contrari, el desembossament va ser més alt a València, Barcelona i Madrid.

Recorreguts nocturns
Per comprovar la disponibilitat de taxis els dissabtes a la nit (queixa freqüent dels usuaris en algunes ciutats), es va intentar aconseguir un taxi entre la una i les tres de la matinada d’una nit de dissabte per fer un trajecte molt curt dins de la ciutat. Els resultats van ser bons en la majoria de les ciutats, però a Pamplona va resultar impossible aconseguir un taxi entre la 1 i les 3 de la matinada, tot i que es va intentar fer-ho per telèfon durant dues hores.

  • Preus: van oscil.lar entre els 3 i els 6 euros (les més barates van ser la Corunya, Oviedo i Sevilla). A més, en la majoria de les ciutats la diferència de preu entre el trajecte d’anada i el de tornada al mateix lloc (en un taxi diferent) no va ser superior a l’euro. Les excepcions van ser València i Sant Sebastià: les diferències entre el trajecte d’anada i el de tornada van ser de 1,45 i 1,90 euros, respectivament.

Recorreguts curts
La finalitat d’aquests recorreguts era comprovar si el taxista estava disposat a fer un recorregut curt. El conductor no es va negar a prestar el servei, excepte en situacions molt concretes (com ara que vulguen pujar-hi més persones del nombre autoritzat; que siguen individus perseguits per la policia; que el vestit, els equipatges o els animals puguen causar danys o que el servei implique circular per vies intransitables). Cap taxista no es va negar a efectuar aquests trajectes, encara que les reaccions d’alguns en conèixer el lloc de destinació de l’usuari no van ser massa amables.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions