Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Taxis : Informació a l'usuari i confort del vehicle, el més millorable

La professionalitat satisfactòria dels taxistes i les diferències notables de tarifes en les 13 ciutats, altres conclusions importants

Com es va fer l'estudi

/imgs/20050501/tema02.jpg
Tècnics de CONSUMER EROSKI van fer un total de 12 recorreguts en cada una de les 13 ciutats incloses en l’estudi, fins a completar un total de 156 trajectes, sempre en vehicles diferents. Els recorreguts van ser efectuats per persones que -tot i conèixer molt bé cada ciutat- es van fer passar per visitants. Els itineraris elegits van ser alguns dels més realitzats comunament pels usuaris de taxis, tant d’anada com de tornada: del centre de la ciutat a un hospital, d’un hotel cèntric a l’aeroport, d’una parada cèntrica a una estació de ferrocarril o autobús i a un centre o zona comercial, i també dos itineraris de recorregut curt, en què només es dóna peu a cobrar per l’abaixament de bandera.

Així mateix, es van fer dos recorreguts nocturns (a la matinada del dissabte al diumenge) per comprovar la disponibilitat de taxis en aquestes hores, motiu de queixa d’alguns usuaris. Als trajectes de tornada de l’aeroport al centre de la ciutat els tècnics de CONSUMER EROSKI es van fer passar per estrangers.

Professionalitat del taxista

Tan sols 1 de cada 10 taxistes es va comportar d’una manera que es podria qualificar com de poc professional o inadequada, mentre que la resta van demostrar una professionalitat indubtable.

Baixada de bandera: s’ha de fer una vegada que l’usuari comunica al taxista el lloc de destinació (en els casos en què no es demana un taxi per telèfon, sinó que es demana en una parada o al carrer). Però en més de dos de cada deu recorreguts en què es va agafar el taxi en una parada o al carrer, l’abaixament de bandera es va fer abans d’hora, la qual cosa perjudica l’usuari.

Netedat personal: el 4% dels taxistes no van mostrar una netedat i una higiene personal adequades. Es van veure indumentàries poc apropiades (amb gorra esportiva, xandall, camises excessivament arrugades, camiseta, amb signes de deixadesa evidents, etc.) o una netedat personal molt descurada (sense afaitar, despentinat, amb olors poc agradables, etc.).

Amabilitat: per comprovar-la, els tècnics de CONSUMER EROSKI es van desplaçar i van tornar de l’aeroport amb una maleta. El comportament de tots els taxistes va ser impecable: van baixar del vehicle i van ajudar l’usuari a col·locar i treure l’equipatge al maleter.

Comportament i educació del taxista: en el 14% dels trajectes realitzats el taxista es queixava contínuament de la resta de conductors i utilitzava un llenguatge inapropiat i fins i tot malsonant, que algunes vegades va arribar a incomodar els usuaris.

Respecte per les senyals de circulació: en el 5% dels recorreguts els taxistes no van respectar les senyals de circulació i van fer maniobres que posaven en risc la seguretat vial.

Velocitat: en el 15% dels recorreguts no es van respectar els límits de velocitat.

Fumar al taxi: encara que no està permès segons les normatives municipals, en tres ciutats els taxistes van fumar durant els recorreguts. En una, ho van arribar a fer el 25% dels taxistes.

Fer el trajecte més curt possible: els taxistes estan obligats a optar pel trajecte més curt (bé en temps o en la distància a recórrer). Així i tot, el 10% dels recorreguts no va ser el correcte o aconsellable en funció de les circumstàncies del trànsit. Es va portar el client per rutes que no eren les més curtes i directes al lloc de destinació o per zones en què la intensitat del trànsit o l’existència d’obres desaconsellaven aquest itinerari.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions