Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Atenció dels més petits : Guarderia o cangur

La demanda social de mainaderes i guarderies és cada vegada més gran. L'elecció d'un servei o un altre depèn de factors personals o econòmics, però sempre s'han de tenir en compte les necessitats de cada família i les característiques concretes del menor

Aspectes que cal tenir en compte en la relació?

Pares/mainadera

  • /imgs/20080301/informe04.jpgNo és fàcil trobar la mainadera ideal, però una vegada que es troba cal cuidar la relació les seues necessitats també s’han de tenir en compte- i mantenir-hi una comunicació constant des del començament. Ella se sentirà valorada, els progenitors estaran tranquils i el xiquet es beneficiarà de tot això.
  • És important treballar en equip i no crear rivalitats. Encara que el petit cree vincles afectius forts amb la seua cuidadora, el paper de la família és insubstituïble. Els rols han d’estar molt definits i no s’han de superposar. Els pares són els pares, encara que estiguen unes hores fora.
  • Si la cuidadora és immigrant (s’estima que al voltant del 50% dels qui ofereixen el servei d’atenció de persones són immigrants d’origen sud-americà), s’ha de comprovar que entén bé les indicacions dels pares. Moltes vegades les diferències culturals i de llenguatge causen malentesos greus

Pares/guarderia

  • Si el xiquet ha d’anar a la guarderia, es recomana que comence a acudir-hi abans dels vuit mesos, perquè el petit s’adapta millor, o després dels divuit mesos, quan ja ha adquirit prou control de si mateix com per a enfrontar-se sense problemes amb el nou medi.
  • Anar al centre elegit amb el xiquet abans que aquest es quede allí és una forma que es vaja familiaritzant amb el lloc, els companys i els professionals.
  • Els primers dies de guarderia, és suficient que els petits s’hi estiguen només durant una o dues hores. En tot cas, no és desitjable que passen més de quatre o cinc hores diàries al centre, i mai han d’estar-hi més de vuit.
  • Des que el xiquet arriba per primera vegada a la guarderia, els cuidadors segueixen molt de prop el seu desenvolupament afectiu, intel·lectual i motor, per la qual cosa els pares han d’establir amb ells un contacte continu, i unes relacions cordials i de cooperació.
  • Si el xicotet no aconsegueix adaptar-se a la guarderia, no hem d’esperar que presente una quadre d’ansietat o pànic per a prendre mesures. Davant d’aquesta situació cal parlar amb la professora, passar més temps amb el xiquet i, fins i tot, buscar un altre centre en què es trobe millor, o una persona que el cuide a casa.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions