Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Atenció dels més petits : Guarderia o cangur

La demanda social de mainaderes i guarderies és cada vegada més gran. L'elecció d'un servei o un altre depèn de factors personals o econòmics, però sempre s'han de tenir en compte les necessitats de cada família i les característiques concretes del menor

Pautes per a escollir guarderia

/imgs/20080301/informe03.jpgLa proximitat al domicili, les instal·lacions i, sobretot, el personal són els elements claus per a prendre una decisió encertada.

  • Visitem diversos centres i informem-nos-en de l’organització i el funcionament.
  • Prenguem-nos el nostre temps en cada centre, i observem la relació del personal amb els xiquets. Com parlen amb ells, si les seues paraules són “tendres” o “dures”. Convé recordar que els xiquets menuts necessiten abraçades, afecte i dolçor. Prestem atenció també a com els parlen, a ells, els xiquets, i si els donen mostres d’afecte i de proximitat.
  • Si el nostre fill té cap tipus de necessitat educativa especial, el centre haurà de tenir recursos humans i materials de suport determinats per l’administració educativa corresponent.
  • La proximitat al domicili és un element que cal tenir molt en compte. El trajecte que haurem de recórrer serà menor i el xiquet seguirà en contacte amb el medi social en què viu, ja que els seus companys de guarderia seran també els seus amics del barri.
  • Els cuidadors/educadors que atenguen els xiquets entre 0 i 3 anys han de tenir, com a mínim, un títol de Jardí d’Infància, i els que atenguen els xiquets entre 3 i 6 anys han de ser Mestres d’Educació Infantil.
  • Assegurem-nos que el nombre de xiquets per educador compleix la normativa vigent. La llei estableix que els responsables dels menors d’un any han de tenir un màxim de 8 xiquets per aula; els d’1 a 2 anys, un màxim de 13 xiquets; i els de 2 a 3 anys, 20 xiquets per classe.
  • Informem-nos si en la guarderia fan el menjar ells mateixos, visitem la cuina i, si és possible, coneguem el cuiner. Si, per contra, el serveix una empresa especialitzada, preguntem qui decideix els menús.
  • Interessem-nos sobre com organitzen l’hora del descans, tan vital en aquesta etapa, quants educadors s’encarreguen de la vigilància i què fan quan un xiquet no vol dormir o es desperta abans d’hora.
  • Escollim una bona guarderia que no es limite a “vigilar” els xiquets, sinó que els proporcione un ambient acollidor en què professionals formats disposen d’una base adequada per al seu desenvolupament.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions