Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Edició impresa >

Les dades, informacions, interpretacions i qualificacions que apareixen en aquesta informació corresponen exclusivament al moment en què es van realitzar i tenen, per tant, una vigència limitada.

Ciutats i exclosos socials : Falten recursos per a les persones sense llar

Hi ha més ajudes per a l'allotjament, la manutenció i la higiene que per a la reinserció laboral o social dels més pobres

El perfil dels sense sostre...

A Espanya hi ha més de vuit milions i mig de pobres. Ara bé, hi ha diferents “intensitats” de pobresa. La pitjor situació la sofreixen les 30.000 persones que, segons Caritas, estan sumides en la pobresa més extrema: els marginats sense llar. Encara que els sense sostre són, al nostre país, un grup més nombrós si s’hi inclouen, com es fa en altres països europeus, els qui viuen en barraques o infrahabitatges: en aquest cas, hi hauria 3 milions de persones dins d’aquest grup de la pobresa extrema.

El perfil majoritari d’aquestes persones extremadament pobres correspon a un home de 40 a 50 anys que viu de la mendicitat, pateix addiccions, manca d’ingressos i acostuma a dormir al carrer. La immensa majoria està en l’atur i mai no ha cotitzat a la Seguretat Social, per la qual cosa manca de prestacions per desocupació. Destaca el seu precari estat de salut: sovint sofreix depressions, malalties mentals i addiccions. En aquest grup de població són més freqüents l’analfabetisme, les toxicomania, la delinqüència i tot tipus de problemes. De totes maneres, aquest perfil està començant a canviar. Segons Caritas, les dones representen entre el 15% i el 20% d’aquest col.lectiu, i els joves al voltant del 25%. Respecte d’aquests últims, la majoria són fills de drogodependents o alcohòlics, van sofrir maltractaments en la infància o van haver d’abandonar la llar en l’adolescència. També és cada vegada més freqüent la presència de treballadors immigrants joves. I encara que hi predominen les persones solteres, augmenta el nombre de separats i divorciats.

Paginació dins d’aquest contingut

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions